Auselės su razinomis

Auselės su razinomis

11. Sep 2010, 08:30

Štai koks mano auselių receptas.

 

Reikės:

1 l kefyro,

1 sodos šaukštelis,

Cukrus,

Druska,

3 tryniai,

Razinų,

Aliejaus,

Taukų,

3 šaukštų majonezo,

Cukraus pudros.

 

 

Gaminimas:


Iš produktų užminkoma tešla – soda, su cukrum išplakti tryniai, miltai, išmirkytos razinos, majonezas ir kt.

 

Užminkyta tešla palaikoma apie pusvalandį, kad pakiltų.

 

Tuomet iškočiojama ir pjaustoma, formuojamos auselės.

 

Ir kepama įkaitintuose riebaluose.

 

Kad būtų mažiau riebalų, išėmusi iš keptuvės nuvarvinu, tuomet dedu ant sugeriančio popieriaus – servetėlių, ar kt. Arba galima nuvarvinti ir kiaurasamtyje.  Pabarstau cukraus pudra.

 

Žinoma, reikia minkyti kuo minkštesnę tešlą, antraip auselės išeina kietokos.

 

Darau ir kitu būdu, labai minkštą tešlą, bet jos nekildinu, o dedu į šaldytuvą, tada ji nelimpa prie pirštų, atsipjaunu, kiek reika, iškočioju ir kepu, tada imu kitą gabalą tešlos, kad nespėtų suminkštėti, tada gaunasi labai minkštos ausutės.

 

Skanaus!

 

30. Nov 2010, 14:57

o miltu nereik ;-)

27. Sep 2010, 13:29

labai dekoju uz si recepta, tik perskaiciusi padariau.. labai paprasta, nebrangu ir skanu..LIUX

11. Sep 2010, 20:06

aciu uz recepta,laaaabai puikiai man gavos,nors dariau pirma karta,bet liuksiski 😉 ir miksti ir labai skanus 😀

11. Sep 2010, 17:32

mes irgi vadiname zagarelias 😉 Roberta ,tu baik o tai man kasdien cia seile tysta tokiu skanumynu kai pridedi 😃

11. Sep 2010, 17:16

Na taip pastaruoju metu saldaus visad yra 😉
Tikrai būtų gerai, jei eitų mėgautis skanumynais be pasekių 😃

laurora laurora 11. Sep 2010, 14:07

ach, kad tokie skanumynai neitu i kuna... 😀

11. Sep 2010, 12:52

Pas tave turbūt kiekvieną dieną skanumynų pridaryta😀

11. Sep 2010, 10:48

Taip, Dovile, žagarėliai, bet vadinam auselėm, nes man tikri žagarėliai tai būna kieti toki, kaip tikri žagarėliai 😀 O auselės minkštutės.

11. Sep 2010, 10:45

O čia kartais ne žagarėlės? 😀 Labai skaniai atrodo 😍

11. Sep 2010, 09:55

Sunku kiekius nurodyti, dedu "nuo akies" kaip sakoma, kai jau matau, kad tinkama tešla ir neberiu daugiau. O druskos tai tik žiupsnį, na maždaug pusė šaukštelio, nes druskos reik ir į saldžius gaminius, kad skonis geresnis būtų. O cukraus pagal skonį. Pas mus kadangi yra ir smaližių, ir nemėgstančių labai saldžiai tai ieškau viduriuko. Dedu apie stiklinę, nebūna saldžios lb, tai cukraus pudra barstau.
Nutis ačiū, bet dar toli iki tos šeiminkės didžios 😉

11. Sep 2010, 09:05

kepsim kepsim..aciu uz receptuka.robke,ale tu seimininke!didziausia pagarba!

11. Sep 2010, 08:51

butinai ismeginsiu, bet kiek deti miltu nera parasyta, nors mazdaug???curkaus ir druskytes taip pat galetumet parasyti kiek 😀, o kiausiniu tik trynius naudoti?
labai juos megstu, manau bus skanuciai 😀