Avekutės blogas: užsiėmimai vaikui

Avekutės blogas: užsiėmimai vaikui

26. Oct 2015, 14:06 Aistė Meškienė Aistė Meškienė

Sveikos mamytės!

Turbūt kasdien pagalvojame, o kuo gi užimti savo mažylius? Pati dirbu namuose, tad tikrai kartais reikia, kad mažoji mergina pažaistų bent kažkiek viena. Nors namuose ir labai daug žaislų, bet vaikui dažniausiai jie būna atsibodę arba tiesiog neįdomus. Taip pat kai kurie žaislai dėmesį pritraukia tik labai trumpam arba žaidimas turi vykti kartu su mama, kad būtų įdomu. J

Mano dukrytei jau 2 metukai, tad užimti jau šiek tiek lengviau. Nes iki 1,5 m. Tai buvo sunkiai įmanoma. Visiems žaidimams reikėjo mamos J Tačiau net ir mažiausiems galima sugalvoti atrakcijų. O įdomiausia juk tai, kas neleidžiama. Vaikui, kuris tik pradėjo vaikščioti ir jau gali daugiau pasiekti, pats įdomumas pažinti aplinką. Tai jis daro kraustydamas spinteles, stalčius, viską paragaudamas. Pradžioje visoms spintelėms uždėjau užraktus. Bet paskui pagalvojau, kad vaikui reikia leisti pažinti aplinką ir leisti patenkinti smalsumą. Palikite bent vieną stalčių, spintelę, kuriuos vaikui leisite kraustyti. Ten tiesiog sudėkite tokius daiktus, kurie neleis susižaloti ir nebus pavojingi. Aišku, be priežiūros palikti vis tiek negalima. Bet vaikui užsiėmimo netrūks. Mažiesiem patinka įvairūs indeliai, šaukštai, dubenėliai. Į tokius, kurių vaikas pats neatidarys, priberkite kruopų, pupelių. Vaikui tai bus ir garsų atradimas. Leisdami vaikui kraustyti tokį stalčių ar spintelę, rasite laiko sau ir leisite jam lavinti savo įgūdžius bei patenkinti smalsumą. Po kurio laiko galima pakeisti turinį, kad neatsibostų ;)

 Na, o kalbant apie jau truputėlį didesnius vaikučius, tai jiems užsiėmimų be galo daug. Tik reikia trupučio fantazijos, kad žaidimas būtų ir naudingas ir užimtų vaikutį. Šiandien parašysiu apie visai paprtastą, bet vaikui labai įdomų žaidimą. Jis puikiai lavina vaiko vaizduotę, motorinius sugebėjimus. Jums tereikės nereikalingos dėžės, lipnios juostos ir įvairių smulkmenėlių. Dėžę reikia apklijuoti lipnia juosta (geriausiai dvipusė, tada mažiau vargo kol apklijuoji). Dėžę prieš tai galima ir apklijuoti spalvotai, kad būtų įdomiau vaikui. Na, o paskui tiesiog pridėti įvairių daikčiukų – vilnos, sagučių, makaronų, kaštonų, pupelių, kinder žaisliukų ir bet ko, ką tik sugalvosite. Galima dabar prisirinkti rudeninių lapų ir jais taip pat papuošti dėžę. Vaikui tai tikrai įdomus užsiėmimas, o mama tuo tarpu gali nuveikti kažką ;) Aišku, kokio amžiaus vaikas bebūtų, jam priežiūra reikalinga. Nes niekada nežinosi, ką jie sugalvos.

Su šilčiausiais linkėjimais,

Aistė 

20151026140513-46360.jpg20151026140531-23435.jpg20151026140549-21405.jpg20151026140605-83170.jpg

Liucyte Liucyte 26. Oct 2015, 16:41

👍 Dėžės ir mums patinka 😀