Na ar daug MK smaližių? Jei taip, tai jums tikrai turėtų patikti šis siūlomas pyragos receptas.
Radau jį reklaminiam „IKI“ žurnaliuke, gaminau pagal Lino receptą. Skanus, saldus tikras smaližių džiaugsmas. Tikiuos patiks ir jums.
Reikės:
2 stiklinių kvietinių miltų;
2 šaukštų cukraus;
150 g kepinių margarino;
2 baltieji šokoladai;
250 ml grietinėlės;
1 stiklinė aviečių (aš naudojau šaldytas trintas avietes);
Druskos.
Gaminimas:
Susmulkintą šokoladą suberkite į puodą su grietinėle. Pavirinti ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol ištirps šokoladas.
Miltus, cukrų, druską, margariną sumaišyti iki vientisos masės.
Gautą tešlą sudėti į plastikinį maišelį ir 30min palaikyti šaldiklyje.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Iš tešlos suformuoti pyrago pagrindą. Kepkite 25 – 30 min, išėmę leiskite atvėsti.
Šokolado kremą išplakti plakikliu.
Pusę aviečių suberti ant pyrago ir apipilti šokoladiniu kremu.
Likusias išdėlioti ant pyrago viršaus, pabarstyti baltojo šokolado drožlėmis.
Skanaus!
mmm...net seiles tista 😃
ryt butinai darysiu 😀
Rūta dar yra veik pusė pavaišinčiau 😃
Neatsisakyčiau dabar gabalėlio....niam😀
mmmm... avietes😀
skaniai atrodo, reiks kepti tik kokios progos sulaukus 😀
Taip tiek išėjo, nes tik vienas ir turi būt sluoksnis, bet galima daryti daugiau ir kaip tortą, improvizuot 😀 Beje aš dvigubus kiekius ėmiau, čia kur parašyta kiekiai tai išeina tik 4 porcijos, o padvigubinus daugiau.
Beje avietes galima keist kitokiom uogom, o baltą šokoladą pienišku, juodu.
Nieko tokio jei nesusigundysit nesustorėsit 😉 😃 Aš ir mažai jo suvalgiau, nes ir lieknėju, tai nelb galiu 😃
mmm..niam niam issisaugojau, darysiu 😀
Roberta...mes juk sustoresim 😃 Labai skaniai atrodo ir lengva pagaminti, reiks pabandyti. 😀
apetitnai atrodo 😀 tiek teslos ...tik vienas sluoksnis isejo?
tu vis gundai su tais receptais😃