Avinžirnių salotos "Graikiška dvasia"

Avinžirnių salotos "Graikiška dvasia"

17. Aug 2017, 19:13 dovilebu dovilebu

1. 2 skardinių konservuotų avinžirnių,

2. 2 agurkų,

3. 100 g vyšninių pomidorų,

4. po 0,5 skardinės juodųjų ir žaliųjų alyvuogių,

5. 100 g fetos tipo sūrio,

6. 1 raudonojo svogūno,

7. 0,5 citrinos sulčių,

8. 70 ml tyro alyvuogių aliejaus,

9. 0,5 a.š. druskos,

10. 1 a.š. džiovinto raudonėlio.

Vyšninius pomidorus ir alyvuoges perpjauti per pusę. Perpjovus pusiau agurkus, išimti iš jų sėklas ir supjaustyti riekelėmis. Sumaišyti su avinžirniais, trupinta feta, griežinėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu, pomidorais bei alyvuogėmis. Pasiruošti užpilą: citrinos sultis pagardinti druska ir raudonėliu. Plakant šluotele pamažu supilti aliejų. Paruoštą užpilą supilti ant salotų. Palikti bent valandai, kad susimaišytų visi skoniai.

Skanaus