Avižiniai sausainiai ir dovana iš Mamyčiu klubo.

Avižiniai sausainiai ir dovana iš Mamyčiu klubo.

02. Dec 2013, 19:37

Nors ir pavėluotai bet noriu pasirodyti. Preita savaitę sulaukiau dovanėlės iš mamyčių klubo tai tai proga išsikepėm avižinių sausainių.

Avižiniai sausainiai

200 g minkšto sviesto
200 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
125 g miltų
2 ½ puodelio gretai paruošiamų avižinių dirbsnių
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Išplakite elektriniu plaktuvu sviestą iki purumo. Suberkite rudąjį cukrų ir išplakite.
3. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską.
5. Suberkite miltų mišinį į sviesto plakinį ir išmaišykite.
6. Imkite drėgnomis rankomis po gabalėlį tešlos ir tarp delnų suformuokite apvalius rutuliukus. Išdėliokite juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus. Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai paspauskite, kad taptų šiek tiek plokščias.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos. Sausainių karšteliai turi būti traškūs, o vidus – minkštas. Neimkite iš kepimo skardos sausainių dar karštų, leiskite jiems kiek pastovėti ir sutvirtėti.

20131202193400-77780.jpg

03. Dec 2013, 09:23

Ačiū už pasiūlita recepta pasinaudosim kokia progai 😉