Avižiniai sausainukai su moliūgu

Avižiniai sausainukai su moliūgu

05. Nov 2017, 23:48 irmantaite irmantaite

Moliūgus mes labai mėgstame ir iš jų verdame sriubas, troškinius, košes.

Tap pat moliūgas tinka ir saldiesiems patiekalams, taip jis atsidūrė mūsų mėgstamuose avižiniuose sausainiuose.

Sveikas ir skanus sausainis kaip užkandis yra greitai ir lengvai pagaminamas.

Reikės:

125 g. sviesto, 2 stiklinių avižinių dribsnių, 1 kiaušinio, pusės stiklinės cukraus, 3-4 šaukštų grietinės, 1 a. š. kepimo miltelių, 1 stiklinės miltų, riekės moliūgo ir priedų: moliūgų sėklų, žemės riešutų, džiovintų spanguolių ir saulėgrąžų.

20171105232807-75638.jpg

Gaminimas: į ištirpintą karštą sviestą supilami dribsniai ir jie išmaišomi. Kai pravės įmušamas kiaušinis ir sudedami likusieji produktai,

20171105232844-95490.jpg

smulkiai sutarkuojamas moliūgas. Viskas gerai išmaišoma

20171105232910-65459.jpg

Gauta masė šaukštu dedama į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsn. orkaitėje apie 15-20 min.

20171105232934-57344.jpg

Tinka ir prie kavos, ir prie arbatos.

20171105233003-50015.jpg

Skanaus :)