Moliūgus mes labai mėgstame ir iš jų verdame sriubas, troškinius, košes.
Tap pat moliūgas tinka ir saldiesiems patiekalams, taip jis atsidūrė mūsų mėgstamuose avižiniuose sausainiuose.
Sveikas ir skanus sausainis kaip užkandis yra greitai ir lengvai pagaminamas.
Reikės:
125 g. sviesto, 2 stiklinių avižinių dribsnių, 1 kiaušinio, pusės stiklinės cukraus, 3-4 šaukštų grietinės, 1 a. š. kepimo miltelių, 1 stiklinės miltų, riekės moliūgo ir priedų: moliūgų sėklų, žemės riešutų, džiovintų spanguolių ir saulėgrąžų.
Gaminimas: į ištirpintą karštą sviestą supilami dribsniai ir jie išmaišomi. Kai pravės įmušamas kiaušinis ir sudedami likusieji produktai,
smulkiai sutarkuojamas moliūgas. Viskas gerai išmaišoma
Gauta masė šaukštu dedama į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsn. orkaitėje apie 15-20 min.
Tinka ir prie kavos, ir prie arbatos.
Skanaus :)