Balandėliai su įvairiais padažais

Balandėliai su įvairiais padažais

05. Apr 2010, 09:00

 

Kadangi šį patiekaliuką mėgstame, o sandėliuke dar buvo likę keli praėjusio rudens derliaus kopūstai, nutariau pagaminti.

 

Reikės:

Kopūsto gūžės,

500 g maltos mėsos (jautienos – kiaulienos faršo),

Svogūno (100 g),

2 šaukštų sviesto,

Pusės stiklinės ryžių,

Pipirų,

Druskos,

Kiaušinio.

Pomidorų padažui:

1 – 2 tirpaus sultinio kubeliai,

3 šaukštai pomidorų tyrės,

2 šaukštai sviesto,

Pipirų,

Druskos.

Svogūnų padažui:

1,5 stiklinės mėsos sultinio,

4 svogūnai,

Šaukštas miltų,

Šaukštas sviesto,

2 šaukštai tirštos 30% riebumo grietinės,

0,5 šaukštelio baltųjų pipirų,

Žiupsnelis muskato riešuto,

Cukraus,

Druskos.

 

{pic:1}

 

Gaminimas

 

-Paruošiamas įdaras: išverdami birūs ryžiai, nulupamas svogūnas, sukapojamas ir pakepinamas svieste.

 

{pic:2}

 

-Į mėsą sudedamas apkeptas svogūnas, kiaušinis, pasūdoma, įdedama pipirų ir gerai išmaišoma.

-Ant išvirto atskirto kopūsto lapų dedamas įdaras ir vyniojama kaip parodyta foto. Nupjaustomi sukietėjimai peiliu.

 

{pic:3}

-Balandėlius dėti į kopūstų lapais, tarkuotomis morkomis, prieskoniais pabarstytą puodą, užpilti pomidorų arba svogūnų padažu ir virti uždengus 40 – 60 min, troškinti ant mažos ugnies. Padažą galima paskaninti grietine.

 

{pic:4}

{pic:5}

{pic:6}

 

Padažai:

Pomidorų padažui sultinio kubelius užpilti 3 stiklinėmis karšto vandens, sudėti pomidorų tyrę ir sviestą. Pasūdyti, įberti žiupsnelį pipirų ir cukraus.

 

Svogūnų padažui svogūnus nulupti, sukapoti, užpilti sultiniu, išvirti ir viską pertrinti per sietelį. Miltus pakepinti svieste, atskiesti šaltu sultiniu, sudėti prieskonius ir išmaišyti. Padažą užvirinti, nukelti nuo ugnies, supilti grietinę ir gerai išplakti.

 

Štai dar keli balandėlių įdarai:

 

Daržovių įdaras: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, druska, sultinys.

 

Daržoves nuvalyti, susmulkinti, pakepinti sviestu, apibarstyti miltais, druska, įpilti sultinio ir patroškinti. Į atvėsusias daržoves sudėti pusiau išvirusius ryžius, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.

 

Varškės įdaras: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, druska, cukrus.

 

Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė, įmušamas kiaušinis, supilama grietinė, įberiama žiupsnis cukraus, pasūdoma ir viskas gerai išmaišoma.

 

{pic:7}

{pic:8}

 

Tad darykite taip, kaip labiausiai mėgstate! Mums labiausiai patinka su mėsyte bei su padažais

Skanaus!

 

05. Apr 2010, 13:00

Geras variantas erikiux 😉

05. Apr 2010, 12:45

Skanumėlis, patinka balandėliai😀 Tik aš labai tingiu juos vynioti, tai darausi "tinginio"balandėlius, kai tik susluoksniuoji kopūsto lapus su mėsa ir troškini orkaitėje😀