Labas, mamos. Aš labai tingiu sukti mėsą į kopūstus, darydama balandėlius, dėl to siūlau jums savo mylimiausią receptuką :)
Reikės:
250 g faršo (dariau iš vištienos faršo)
250 g ryžių
250 g kopūstų
2 didelės morkos
1 svogunas
100 g pomidorų padažo
200 g sultinio (nauduojau Galina blank kubelį)
druska, pipirai, aliejus
Virtus ryžius ir sumaišome su faršu.
Supjaustome smulkiai kopūstus ir vieną morką, aš pjausčiau kombainu
Sumaišome farsą, įberiame druskos ir pipirų
Suformuojame balandėlius ir sudedame į kepimo skardą, kuris truputį patepta aliejuku
Supjaustome smulkiai (galima sutarkuoti su stambia tarka) kopūstus ir svogūnus. Ir tarkuojame su burokine tarka morkas. Tam naudojau kombainą. Ir viska sumetame į keptuvę su įkaitintu aliejumi
Visa tai apkepame ir įpilame sultinį
Įdedame pomidorų padažą ir troškiname apie 5 minutes
Paskui troškintas kopūstus uždedame ant balandėlių ir įdedame skardą į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepti reikės 45 min.
Galima patiekti su grietine :) Mano vyras mėgsta be bulvių, o mes su sūneliu valgome balandėlius su virtom bulvėm :)
Skanaus.
Reiks pameginti,istikro visa seima dievina balandelius,gera ideja,ir viskas greiciau.
mmm dievinu balandelius 😀
butinai pameginsiu, as labai megstu balandelius, bet vyras tai ne, jam viskas skanu, kas gaminta orkaiteje, gal patiks 😀