Norite gardaus torto, bet nemėgstate itin saldžių? Tad siūlau jums pasigaminti bananinį gaivų, ne per saldų tortą. Juo gali pasimėgauti ir moterys, prižiūrinčios figūrą, žinoma, tik su saiku.
Tad šiam tortui reikės:
Biskvitui:
Arba torto pusfabrikačio, arba:
2 kiaušinių;
1 stiklinė cukraus;
Pusė šaukštelio kepimo miltelių (arba šaukštelis „nugesintos“ sodos);
Pusė stiklinės krakmolo;
1 stiklinė grietinės;
1 stiklinė miltų.
Arba galite išsikepti mėgiamą biskvitą pagal save.
Tortui:
1 kg bananų;
250 g sviesto;
3 kiaušiniai;
Vyšnių ir agrastų želė (aš naudoju kivių ir braškių);
3 šaukštai želatinos;
Cukraus pagal skonį.
Kita:
Torto pabarstukų (nebūtinai);
Riebalų skarai ištepti;
Miltų skardai pabarstyti.
Gaminimas
Biskvitas:
Miltai, krakmolas ir kepimo milteliai sumaišomi inde. Kitame inde kiaušiniai sutrinami su cukrumi, kol ištirpsta cukrus, beriami miltai, grietinė. Gerai išmaišoma tešla. Skarda ištepama riebalais, pabarstoma miltais ir kepama įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja (kepu 200 laipsnių temp. apie 35 – 40 min).
Būtinai patikrinkit ar iškepę – medine plona lazdele įbeskite į biskvitą – jei ištraukus jis sausas, vadinasi, iškepė, jei prilipo tešlos, dar kepkite.
Iškepusį ataušinkit. Jei forma mažesnė nei 24 cm galima, perpjauti biskvitą pusiau. Tuomet tepti reiktų taip – bananų masė, biskvitas, bananų masė, agrastų želė, banananų, agrastų želė ir baltyminė masė.
Tortui:
Kol kepa biskvitas, atidėkite 2 bananus, visus kitus nulupti ir šakute, plaktuvu arba bulvių trintuve – sutrinti.
Supilti ištirpintą braškių želė (nepilnoje stiklinėje vandens) ir gerai išmaišyti.
Trynius sutrinti su sviestu arba minkštu margarinu (bet su sviestu skaniau).
Ir po šaukštelį dedant bananų masę – išmaišyti.
Šią masę dėti ant torto biskvito ir įdėti ant šaldytuvo.
Kai sustings, ant viršaus užpilti pusę agrastų želė (ištirpintą nepilnoje stiklinėje vandens). Vėl palaikyti šaldytuve. Kai sustings, ant viršaus išdėlioti plonai pjaustytų bananų riekeles, o ant bananų – likusią agrastų želė.
Baltymus standžiai išplakti, beplakant pilti plona srovele ištirpintą želatiną, dar paplakti, pasaldinti, jei norima. Užpilti tortą.
Tiekti gerai atšaldytą.
Išties gaivus, skanus tortas. Tad ir Jums skanaus!
Na jis nėra tikrai saldus, kaip įprasti tortukai, bet galima nedėti cukraus ir bus pats tas 😉
as ji vakar gaminau siaip tai labai skanus gavosi.bet man truputi per saldu.
o kaip skaniai atrodo! norėčiau ir aš 😃
skanus turetu buti 😀
Daivute, tikrai nesunkus tik laukimas tas kol apstingsta sluoksniai ilgas 😉
Rūta iki ekspertės dar oi kaip toli 😃
Skanaus kas bandysite, pas mus per dvi dienas neliko 😃 Vyras tai džiaugias, atostogos mano ir jam šventė kiekvieną dieną gali mėgautis skaniai 😀
TIKRAI SKANIAI 😀 ACIU
Skaniai atrodo😀
Robke, tikra saldumynų specialistė😀Jau dabar norėčiau šio tortuko😀
Robke, tikra saldumynų specialistė😀Jau dabar norėčiau šio tortuko😀
aciu Robke 😃 butinai ismeginsiu 😉
niam niam😀