Bandelės pogaca pavyko

Bandelės pogaca pavyko

18. May 2015, 00:39 irmantaite irmantaite
Virtuvė ir maisto gaminimas nėra mano didžiausi pomėgiai.  Mielai žiūriu kai kurias kulinarinės laidas. Kartais išbandau šį bei tą paeksperimentuoti, užkonservuoti.
Kasdien tenka gaminti maistą. Bet mūsų šeimoje geriausias kulinaras ir kepėjas yra vyras. Nesistengiu aš jo pranokti, bet šį iššsūkį priėmiau smalsumo vedama. Prisipažinsiu, dar niekad nebandžiau kepti  bandelių. Taigi atėjo metas  kepti mielines sviestines bandeles pogaca.
Bandelių kepimas nusikėlė į sekmadienio popietę. Produktai buvo jau supirkti penktadienio darbui, bet neplanuota išvyka sutrukdė. Tad šiandien grįžtant namo nusiteikiau kad vat imu ir viską greit padarau :)
O iš tiesų panašiai ir buvo. Entuziastingai ėmiausi produktų svėrimo, matavimo, minkymo. Nežinau ar tas nusiteikimas taip padėjo, bet tešla pavyko kuo puikiausiai. Minkiau visas 8 minutės. Tešla nelipo, papildomai miltų dėti nereikėjo.
20150518001508-37707.jpg
 
Padalinau tešlą pusiau. Ir prasidėjo mažųjų bandelių formavimas.
20150517235441-87392.jpg
 
ir štai rutuliukai jau skardoje. Laukiu kol pakils, tuomet tepu  kiaušinio plakiniu ir barstau sezamo sėklomis. 20150517235622-26156.jpg
 
O čia jau ir iškepusios.
 
20150517235718-78153.jpg
 
Iš kitos tešlos dalies darau bandeles su įdaru.  Vyras nelabai mėgsta petražolių. Jų neturėjom, maniau išsiversim ir be jų. Bet rimtasis kulinaras nusprendė, kad jei recepte nurodyta, tai jų ir reikia. Tad pats ir lėkė į artimiausius prekybos centrus, kol viename jų rado. Visi įdaro produktai naudoti pagal receptą.
20150518000058-53411.jpg
 
Labai patiko įdaras su feta sūriu, smulkintomis pistacijomis, petražolėmis. Ateityje bus galima šį variantą panaudoti tiesiog užsitepant ant skrudintos duonos.
Taigi mano turkiški pusryčiai šiandien būtų tokie :)
 
20150518000856-97044.jpg
 
Nežinau kokį sūrį pusryčiaujant valgo turkai.  O aš patiekiau feta sūrį kuris liko naudojant įdarui. Taigi pagrindinis akcentas bandelės yra. Kiaušinienė ir daržovės yra. Arbata yra (iš šviežios mėtos ir juodosios arbatos mišinio). Tokie pusryčiai tikrai labai sotūs. Gal labiau tokie ''vyriški''.
 Išvada: bandelės šeimos nariams labai patiko.
Tik aš neįsivaizduoju kaip jas reikėtų spėti iškepti ankstyviems pusryčiams.
Pagalbininką turėjau vieną, kuris išlukšteno pistacijas ir jas sugrūdo.
Valgytojų buvo keturi.
 Receptas išsaugotas.
Dabar galiu pasakyti, kad bandelių kepimas nėra toks jau labai didelis baubas :)
Lauksiu antrosios pamokos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
irmantaite irmantaite 18. May 2015, 16:52 lina_baj

pirkau sausas mieles, Močiutės sausos mielės vadinasi. Pakelyje 11 g. Ir picos tešlą su tokiom vyras gamina, nei karto nekilo bėdų.

18. May 2015, 14:21 lina_baj

Sausas mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir pienu, įdėkite cukraus ir druskos, išmaišykite ir palaukite. Po kelių minučių turi ant paviršiaus pasirodyti nedideli burbuliukai (žiūrėkite originaliame recepte esančią nuotrauką). Jei jūsų namai šalti, tai gali tekti ir ilgiau palaukti, na max 15 minučių. Beja, vanduo ar pienas turi būti neperkaršti. Na kad kyštelėjus pirštą pajustumėte šilumą, bet ne karštį.

lina_baj lina_baj 18. May 2015, 13:45

Praktinis klausimukas - o mieles tirpinot? Nes man jau du kartus burbuliukai jokie nekyla...

18. May 2015, 13:13

Atrodo puikiai! O turkai pusryčiams valgo įvairių rūšių sūrius - panašų į fermentinį Kasar, įvairaus riebuvo ir minkštumo fetos sūrį, kuris vadinamas paprasčiausiai baltu sūriu (tr. beyaz peynir), plėšomą sūrį (tr. dil peynir), sendintą sūrį ir pan.

lina_baj lina_baj 18. May 2015, 10:43

Aš bandysiu šiandien pavakariams 😀

Liucyte Liucyte 18. May 2015, 07:56

Tikrai, bandelės atrodo nerealiai (net seilės burnoje susikaupė... 😀 ). Tuoj ir aš užsinorėsiu išbandyti kepti 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 18. May 2015, 07:46

Tobulai atrodo, visai kaip pamokoje!