Ingredientai:
Tešlai:
- 500 g kvietinių miltų
- žiupsnelio druskos
- 7 g mielių
- 50 g sviesto
- 80 g cukraus
- 280 g pieno
- Raudonūjų serbentų
Trupiniams:
- 30 g cukarus
- 70 g miltų
- 30 g sviesto
Tešla: Mieles ir cukrų dėti į pašildyta pieną ir palikti suveikti apie 10 min. Po to visus produktus sumaišyti ir užminkyti tešlą. Kildinti apie 1 val. Pakilusią padalinti iškočioti ir išspausti apskritimus. Tada šiuos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu, uždėti serbentus, šiuos šiek tiek į tešlą paspaudžiant.
Trupiniam reikiamus produktus tiesiog sudėti viską į kombainą ir maišyti iki kol trupiniai susidarys. Gautais trupiniais apibarstyti bandeles ir uždengus palikti kilti: 30-45 min.
Kepti 180° 20-30 min. Skanaus!
Žinoma ir žiemai užsišaldom uogų, bus vietoj saldainukų. :)