Siūlau išmėginti paprastą, bet lengvai gaminamų bandelių receptą.
Reikės:
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos (3 lakštai)
36 vnt šparaginių pupelių
Druskos
Mėgstamų prieskonių
Šparagines pupeles apverdame vandenyje (apie 15 min.), kol suminkštėja. Atvėsusias pupelių ankštis apibarstome mėgstamų prieskonių mišiniu (krapai, pipirai, karis) su druska.
Kiekvieną bemielės tešlos lakštą supjaustome į šešias lygias išilgines juosteles.
Tuomet imame dvi šparagines pupeles ir ant jų gražiai užvyniojame tešlos juosteles. Gautus suktinukus aptepame kiaušinio plakiniu, kad kepant apskrustų.
Iš nurodyto kiekio išeina aštuoniolika bandelių. Kepame 190 laipsnių karčio orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.
Tinka ragauti ir karštus, ir šaltus.
Skanaus!