Tinklaraštininkės Neringos Glebovės / Dumenuliai.blogspot.com receptas
Biskvitiniai blyneliai
- 4 kiaušiniai
- 40 g cukraus pudros
- ½ a. š. cukraus su vanile
- 50 g cukraus
- 100 g miltų
- Braškių 500 g
- Balto šoko šantilji
- 200 g balto šokolado
- 350 g riebios grietinėlės
Eiga
Biskvitiniai blyneliai:
1. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2. Trynius su cukraus pudra ir cukrumi su vanile išplakti.
3. Baltymus plakti, kol susidarys putos, tuomet berti pamažu cukrų ir išplakti iki standžių putų.
4. Abi mases sumaišyti, pakaitomis suberiant miltus.
5. Ant kepimo popieriaus nusipiešti 20 cm diametro apskritimus. Ant jų plonu sluoksniu užtepti tešlos ir kepti 200° orkaitę apie 10 min.
Balto šokolado šantiji:
grietinėlę pakaitinti ir užpilti ant šokolado. Trintuvo pagalba masę išplakti iki vienalytės. Padėti per naktį į šaldytuvą šaltai. Kitą dieną išplakti iki standžių putų.
Ant biskvitinio blynelio išdėlioti pjaustytas braškes, krėsti balto šokolado šantiji, užkloti kitu blyneliu. Viską užbaigti balto šokolado šantiji ir papuošti braškėmis.
Receptas iš „Debesų“ ir „Electrolux“ organizuojamo tinklaraštininkų vakarėlio-konkurso „Modernūs vaikystės skoniai“.
Jurgos Mižutavičiūtės nuotrauka