Blogas "Mamos laisvalaikis": laikas šeimai, buičiai, sau

Blogas "Mamos laisvalaikis": laikas šeimai, buičiai, sau

11. Apr 2016, 14:36 Dovileab Dovileab

Sveiki :)!

Pirmame savo blogo įraše pasakojau, kaip paaugus Urtei atsirado noras vis daugiau dėmesio skirti ir sau. Noras atsirado, bet kad iš tiesų rasčiau tam laiko, teko pasistengti :)! Dažniausiai dukrytės auginimu ir kasdieniais darbais užsiimu taip stipriai, kad nebesuprantu, kodėl taip greitai pralėkė diena ir ką aš spėjau per ją nuveikti.

Kadangi iš prigimties mėgstu skaičiuoti ir analizuoti, kartą visą savaitę kiekvieną dieną smulkiai rašiausi viską, ką nuveikiau, ir nuspalvinau savaitės grafiką tokiomis spalvomis: žalia - laikas su šeima (vaiku, vyru, tėvais ir kt.), mėlyna - buities darbai (namų tvarkymas, valgio gaminimas, apsipirkimas maisto parduotuvėje, drabužių lyginimas...), geltona - laikas sau (knygos skaitymas, naršymas internete prie kavos puodelio ir t.t.), raudona - laikas su draugais, pramogos. Jeigu mėgstate analizuoti, pabandykit pasidaryti tokį savaitės laiko žemėlapį (spalvos ir tai, kam skiriate laiką, gali skirtis). Jau po pirmos dienos rezultatai buvo nuspėjami, bet buvo ir keletas atradimų, iš kurių gimė ir naujų pažadų sau :)!

Labai gera didžiąją laiko dalį skirti šeimai, bet ne taip smagu - buičiai, o dar liūdniau nerasti laiko sau. Po tokios analizės kiekvieną dieną pradėjau darytis svarbių darbų sąrašą. Tam, kad būtų balansas, du darbus pasirašau šeimai, du - buičiai ir du - sau. Labai patinka dėlioti pliusukus prie atliktų darbų :)! Būna, kad ir neįgyvendinu per dieną užsibrėžtų darbų. Tuomet keliu juos į kitą dieną ir, kai nusibosta tuos pačius neatliktus darbus rašytis kiekvieną dieną, susikaupiu ir padarau :).

Taip pat pradėjau keltis šeštą valandą ryto, tam kad pora valandų, kol prabus mažylė, galėčiau paskaityti knygą ar pasiuvinėti. Pasirodo, kiekvieną dieną atsikėlus pora valandų anksčiau (savaitgaliais galima ir pamiegoti :)), savaitėje atsiranda maždaug 10 papildomų valandų!

20160411143211-20733.jpg

Taigi per šias 10 valandų praeitą savaitę ženkliai pasistumėjau siuvinėdama naują paveikslą būsimam dukrytės kambariui. Be to, pradėjau skaityti visiškai atsitiktinai man į rankas pakliuvusią Evos Tombak knygą "Laimės piliulės. Vartojimo instrukcija ir šalutinis poveikis". Patiko šioje knygoje perskaityta mintis: "Tas, kuris sako, kad saulėtos dienos neša laimę, turbūt niekada nešoko lietuje". Linkiu visoms šią savaitę nors kartą sušokti lietuje!

20160411143502-20215.jpg

Dovileab Dovileab 13. Apr 2016, 21:38

Aš taip pat mėgstu pamiegoti 😀, bet kai pamačiau, kiek galima nuveikti, kol vaikutis miega, atsirado motyvacija 😀! Žinoma, kai nuovargis kankina, tada pats geriausias laikas sau - pogulis kartu su vaikučiu.

lina_baj lina_baj 13. Apr 2016, 15:51

O aš tokia miegalė!.. Tad ne visada pavyksta anksčiau už Urtę atsikelti. Kad ir kaip norėčiau knygą paskaityti 😃 Dažniausiai Urtė man jau mauna akinius ant nosies, kad tik atsikelčiau 😀)) Aš sau laiko ištaikau per pietų miegą. Nors kartais ir pati saldžiai nusnaudžiu 😀))

jugile jugile 12. Apr 2016, 20:48

Kad i kaip noriu ir stengiuosi, su laiko atradimu sau yra beda. Vaikai uzmiega 21val. Pati miegoti einu 22val. Kai vaiaki sumiega pati tik nusiprausiu ar si bei ta dar pasitvarkau. Viskas. Ryte vaikai keliasi 5-6val. ryte. As leisgyve turiu keltis kartu. Pietu miego miega ilgu ilgiausiai valanda laiko. Per ta laika pati kartu atsigulu pasnausti. Tai cia turbut ir yra tas laikas sau 😀

Dovileab Dovileab 11. Apr 2016, 21:48 Dovileab

😀

Dovileab Dovileab 11. Apr 2016, 21:41

O čia pavyzdys, kaip gali atrodyti savaitės laiko analizė. Patariu ne tik spalvinti, bet ir užsirašyti, ką veikėt tuo laiku 😀. Žinoma, galima darytis laiko analizę ir visiškai savaip. Svarbiausia, kad būtų įdomu ir galbūt, kaip ir man, iš to gimtų naujų idėjų, kaip planuotis laiką.

Dovileab Dovileab 11. Apr 2016, 21:28

Anksčiau keltis pavyksta, kadangi einam miegoti panašiu laiku, kaip ir mažoji 😀. Kitoms mamytėms, kurių vaikai vyturiukai, laisvo laiko turbūt tenka ieškoti vakarais. Bet kada, aišku, ir Urtė gali perimti mamos įprotį anksti keltis, tada teks vėl persiplanuoti dienotvarkę 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 11. Apr 2016, 14:48

Kaip tik Laimės piliules ir aš skaitau! Labai gerai skaitosi ir puikių minčių yra. Iš tiesų - labai įdomios jūsų lentelės ir grafikai - gal kada kokį pavyzdį 😀 ? O anksti keltis ir aš mėgstu. Tik bėda, jog kai kurie vaikai perėmė šį įprotį, tai tylos nebeturiu 😃

Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas 11. Apr 2016, 14:41

Kaip smagu, reikės ir man pabandyti keltis anksčiau, nors labai labai sunku🌷👍