Blogas "Mamos laisvalaikis": maisto gaminimas - pareiga ar malonumas?

Blogas "Mamos laisvalaikis": maisto gaminimas - pareiga ar malonumas?

25. Apr 2016, 13:39 Dovileab Dovileab

Sveikos,

Šį savo blogo įrašą pradėsiu nuo prisipažinimo, kad labai žaviuosi tomis moterimis, kurioms maisto gaminimas yra vienas malonumas. Jos net ir paprastą patiekalą paverčia tikru šedevru, turi daugybę idėjų ir labai gerą intuiciją, koks ingridientas su kuriuo puikiausiai dera. Aš pati esu iš tų mamų ir žmonų, kurioms maisto gaminimas - tai daugiau pareiga pamaitinti šeimą. Kai kurios turbūt pritarsite, kad, kai kiekvieną dieną reikia maždaug tris kartus per dieną traukti puodus ir keptuves ir turint ribotą laiką pagaminti kažką skanaus, sotaus ir patinkančio kiekvienam šeimos nariui, įkvėpimas dingsta :)! Ar pažįstama ta situacija, kai su draugėmis dalijatės receptais, nebežinodamos, ką šiandien greitai ir kažką įdomesnio pagaminus :)?

Kai laukiausi, įsivaizdavau, kad augindama vaikutį kepsiu pyragus ir lipdysiu tortus :). Kadangi labai mėgstu saldumynus, tai didžiausią malonumą jaučiu, gamindama įvairius gardumynus. Deja, augindama savo ypač aktyvią ir mažai miegančią Urtę, supratau, kad pyragams ir tortams dar ne laikas :). Bet gardumynų tai norisi, ypač kai keliaujam į svečius ar patys laukiam svečių. Todėl turiu keleta savo mėgstamų ir greitai paruošiamų desertų, kuriuos gamindama pailsiu nuo kasdienės ir privalomos maisto ruošos.

Štai greitai paruošiamo ir daugelio mėgstamo deserto receptas. Šiam desertui reikia želės, grietinėlės, vaisių ir/ar uogų.

20160425133448-90240.jpg

1. Užpilu 2 pakelius želės 0,5 l šiltu virintu vandeniu (turint savo sulčių ir želatinos, galima pasidaryti sveikesnę želę).
2. Kol želė vėsta, bet dar nestingsta, suplaku grietinėlę. Naudoju maždaug 120 ml riebesnės, skirtos plakimui, grietinėlės indelį.
3. Į indą ar atskirus indelius supjaustau vaisius (ypač mėgstam bananus), taip pat ne sezono metu naudoju šaldytas uogas (avietes, gervuoges, vyšnias, mėlynes..., t.y. tokias, kokias turiu).
4. Į išplaktą grietinėlę supilu ištirpintą ir jau atvėsusią želę, sumaišau ir visa tai supilu į indą ar išpilstau į atskirus indelius, kuriuose yra sudėti vaisiai ir uogos. Labai patinka naudoti šaldytas uogas, nes tuomet desertas labai greitai sustingsta :).
5. Skanaus :)!

20160425133819-53533.jpg

O Jūs ar turite savo mėgstamiausią ir greitai paruošiamą desertą :)?

Beje, kol mama gamina desertą, kiti šeimos nariai gali padėti suplauti indus :).

20160425133845-36381.jpg

lina_baj lina_baj 25. Apr 2016, 22:47

Aš irgi pavydžiu mamoms, kurios gamina savo malonumui 😀 Tiesiog kai verdi kasdien pusryčius pietus pavakarius vakarienę.... To malonumo lieka mažai 😀))) Tiksliau nebelieko noro paimprovizuoti dėl savęs 😀 kai gamindavau rečiau, dažniau prigalvodavai visokių skanėstų ar įdomesnių patiekalų 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 25. Apr 2016, 14:13

Na, aš iš tų kurioms maisto gaminimas dažniausiai teikia didelį malonumą, tad jau susiviliojau pabandyti ir šį desertą 😀 Atrodo labai gardžiai! 🌷