BLYNAI PUSRYČIAMS, PIETUMS IR VAKARIENEI…

BLYNAI PUSRYČIAMS, PIETUMS IR VAKARIENEI…

27. Jan 2016, 23:31 jaldija jaldija

Mano  šeimynėlė dievina blynus. Tikra tiesa, kad jie galėtų valgyti juos pusryčiams, pietums ir vakarienei.

Lygiai tokia pati buvau ir aš vaikystėje. Pamenu taip jų norėdavom, kad vos tik likdavom namuose vieni (su broliu ir sese), puldavom kepti blynų.  prisimakaluodavom tešlos gerokai daugiau nei pajėgdavom išsikepti, o tuo labiau suvalgyti. O “išradingi” būdavom...Imdavom kastuvą, kasdavom darže duobę ir supildavom tešlą, kad niekas nesužinotų..Pėdsakai panaikinti, o mes sotūs laimingi...Ir rimto maisto nenorim...Gerai, kad toje vietoje neišaugo blynų medis, nes tą triuką kartodavom gana dažnai…
Savo šeimai blynus kepu įvairiausius: saldžius, su varške, su mėsa, su daržovėmis…

Patys paprasčiausi blynai :”ŠOKOLADINIAI NYKŠTUKO BLYNELIAI”

Tai galima sakyti paprasti miltiniai blynai, tik  pagardinti ir nuspalvinti šokoladu. O kepant dedama ne valgomuoju, o arbatiniu šaukšteliu, tad jie gaunasi mažesni nei įprastai.
20160127232822-60457.jpg

20160127232835-69212.jpg 

BLYNAI SU SŪRIU IR DEŠRA

Sūrį ir dešrą sutarkuojame burokine tarka, įmaišome porą kiaušinių, įpilame šlakelį pieno, ir kelis šaukštus miltų. Prieskonių dedame pagal skonį, galima dėti žalumynų (krapų, petražolių).Proporcijos priklauso nuo to, kokį kiekį blynų norime išsikepti.
20160127232920-41197.jpg

20160127232932-32452.jpg

BLYNAI SU MĖSA

Šiuos blynus labiausiai mėgsta Edvinas. Jie skanūs tiek šilti, tiek šalti.
Reikia vaflių lakštų. Mėsos faršo ( kokio tik norite), kiaušinių, prieskonių.
Faršą paprieskoniuojame, įmušam kiaušinį, įdedam porą šaukštų majonezo (arba įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių, kad mėsytė šiek tiek pasimarinuotų. Ir sutepame vaflius: vaflis, plonas sluoksnis mėsos, vaflis, mėsa ir vėl vaflis.   Taip paruoštus vaflius suvyniojame į maistinę plėvelę, ir paliekame šaldytuve ilgesniam laikui, kad suminkštėtų pats vaflis. Aš laikau per naktį. Tada supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Pasiruošiame kiaušinių ir miltų plakinį (nepamirštam prieskonių ir druskos). Plakinys turi būti gana tirštas. Vaflio gabalėlį pamirkome plakinyje ir kepame…
20160127232959-18771.jpg

20160127233014-68461.jpg

Štai tokie paprasti, bet neįprasti mūsų kepami blynai. Pandykite,išsikepti  gal ir jums patiks...


 


 

Gintarep Gintarep 30. Jan 2016, 13:41

🌷🤣 blynu medis 🤣 kaip tik vaikas apie toki medi pasaka skaito

ODISEJAaa ODISEJAaa 28. Jan 2016, 10:05

👍👍👍🌷😀🤗