Blynai storuliai

Blynai storuliai

27. Feb 2014, 09:11

 Kaip tik prieš savaitę bandžiau naują receptą blynų, ir pasidariau foto manęs nuojauta neapvylė, vyrui sakau reikia nusifotkint, gal kada reikės blynų recepto ir še tau po savaites ir reikia :) Taigi blynai tikrai storuliukai. Kepiau iš dvigubos normos, tai išėjo nemažai.

Reikės:

  • 2 kiaušiniai;
  • 3 valg. š. cukraus;
  • 2 arbat. š. vanilinio cukraus;
  • 4 valg. š. aliejaus;
  • 1/2 arbat. š. druskos;
  • 1 arbat. š. sodos;
  • 1 arbat. š. su kaupu kepimo miltelių;
  • 2 stiklinės kefyro (stiklinė - 250 ml.)
  • 2 stiklinės miltų (stiklinė - 250 ml.)

Gaminimas:

  • Viename dubenyje sumaišom miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską;

  • Kitame - kiaušinius paplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, supilam rūgpienį, aliejų ir išmaišom.

  • Tada skystus komponentus pilam į sausus ir lengvai permaišom, bet tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Kai tik sausų miltų nebesimato, daugiau nebemaišome. Tešla nebūna vientisa. Ji tirštoka ir su gumulėliais, bet taip ir turi būti. Tokią tešlą paliekame 30 min ar ilgiau pastovėti.

  • Įkaitinam keptuvę, patepam aliejum ir šaukštu dedam blynelius, jokiu būdu nemaišom tešlos. Apverčiam, kai pradeda rodytis skylutės. Kepti ant lėtos ugnies.

20140227095120-23262.jpg