Blyneliai su gurmaniškais įdarais

Blyneliai su gurmaniškais įdarais

04. Dec 2012, 08:00

Blyneliai su trijų rūšių įdarais - sūrio, lašišos ir ikrų. Pabandykite šventėms!

 

Pirmiausia paruošiame tešlą ploniems blyneliams.

 

14 blynelių mums reikės:

2 kiaušinių,

500 ml pieno

Miltų pagal poreikį

1 - 2 valg.šaukštų augalinio aliejaus

Žiupsnelis druskos

1 arb.š.cukraus.

 

Įmušame ir išplakame kiaušinius, įpilame pieno, viską gerai išmaišome. Po truputį dedame miltus, kol tešla pradės tirštėti. Po to įpilame aliejaus į tešlą, nereikės atskirai pilti į keptuvę.

 

Iškepame blynelius.

 

{smallpic:1}

 

Dabar pasiruošiame varškės padažą blyneliams

Reikės: 250 g varškės, 250 g grietinės, šiek tiek žalumynų (krapai ir petražolės), vieno pomidoro.

 

{smallpic:2}

{smallpic:3}

 

Pomidorą nuplikome karštu vandeniu, kad lengviau nusiimtų luobelė. Sudedame visus ingredientus į trintuvę ir išplakame. Padažas paruoštas.

 

Dabar pasiruošime pirmą - sūrio įdarą blyneliams.

 

Reikės:

200 g sūrio

2 kiaušiniai

4 skiltelės česnako

majonezo

 

{smallpic:4}

 

Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sutriname virtus kiaušinius. Susipjaustome česnaką, įdedame majonezo ir viską sumaišome. Pirmas įdaras paruoštas!

 

Antrasis - lašišos įdaras

 

Susipjaustome pomidorus (2-3 vnt) kubeliais. Juos sumaišome su sūdyta lašiša. Paruošta!

{smallpic:5}

{smallpic:6}

 

Trečiajam įdarui imame juodus ir raudonus ikrus.

{smallpic:7}

 

Blynelius perpjauname pusiau. Į viduriuką įdedame skirtingus įdarus ir susukame į tubeles.

 

{smallpic:8}

 

Papuošimui galite naudoti – citrinos skilteles, krapus, petražoles

 

{smallpic:9}

Skanaus. 

 

Šaltinis - Maminklub.lv