Braškinis tiramisu:
Reikės:
- 500 g maskamponės sūrio;
- 4 kiaušiniai;
- 1 stikl. cukraus;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 1 a.š. nutarkuotos citrinos žievelės;
- ½ puodelio kreminio likerio;
- 1 puodelis stiprios kavos;
- 1 puodelis cukraus;
- biskvitinių sausainių;
- 800g braškių.
Pabarstymui: juodojo šokolado arba kakavos
Kiaušinių trynius, cukrų, vanilės ekstraktą ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę išplakite iki vientisos purios masės.
Sudėkite maskarponės sūrį ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą.
Kitame inde sumaišykite stiprią juodą kavą, cukrų ir kreminį likerį. Atvėsinkite.
Pasiruoškite didelį indą ar mažus indelius, kuriuose norėsite patiekti desertą.
Po vieną imkite biskvitinius sausainius ir merkite juos į kavos ir likerio mišinį. Porą sekundžių palaikykite, ištraukite ir dėkite į indo ar indelio, kuriame patieksite desertą, dugną. Taip sausainiais išklokite visą dugną.
Ant sausainių tolygiai paskleiskite dalį kremo.
Ant kremo tolygiu sluoksniu paskleiskite per pusę perpjautas braškes.
Taip susluoksniuokite visus turimus biskvitinius sausainius, kremą ir braškes. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.
Palaikykite desertą šaldytuve keletą valandų ar per naktį.
Prieš tiekdami, deserto viršų apibarstykite smulkintu šokoladu ar kakava.
lauksiu atsiliepimų išbandžiusių 😉 tikrai skanu, tingo akimirksniu ir dubuo buvo išlaižytas
Tie tiramisu labai skanu, bet aš darau dabar desertukus be kiaušinių. Tas baltymų ir trynių plakimas... Och, nekenčiu 😃 😃
Labai skaniai atrodo😀Reikės išmėginti!
Mmmm, pulsiu daryti!
Atrodo taip, kad mielai tuoj pat paragaučiau! 👍😀