Reikės:
- 400 g braškių;
- 4 apelsinai;
- 2 v.š. rudo cukraus;
- 2 v.š. apelsininio likerio arba apelsinų sulčių;
- 300 ml plakamos grietinėlės;
- 250 ml vanilinio varškės kepiniams arba varškės sūrelio
- 400 g kokosinių arba trapių mėgstamų sausainių.
Braškes supjaustykite pusiau, didesnes ketvirčiais, apelsinus nulupkite, palikdami tik minkštimą, skilteles perpjaukite pusiau. Sumaišykite braškes, apelsinus, cukrų ir likerį ir palikite 10min. pastovėti kambario temperatūroje.
Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite varškę kepiniams.
Sausainius susmulkinkite iki trupinių.
Sluoksniuokite vaisai, kremas, sausainių trupiniai ir vėl taip pat kol neliks.