Tešlai reikės:
- 1 kiaušinio,
- 200g sviesto,
- 100g cukraus,
- 320g miltų.
Varškės sluoksniui:
- 200g varškės,
- 200g cukraus,
- 500g natūralaus jogurto (be priedų),
- 500g braškių,
- 3 v. š. želatinos.
Želė sluoksniui:
- 1kg braškių,
- 1 pak. braškių želė.
Gaminimas:
Pairuošiame tešlą ir 1 valandą laikome šaldytuve. Tada iškočiojame 5mm storio lakštą, klojame į riebalais pateptą skardą, tešlą subadome šakute. Ant viršaus dedame kepimo popierių, pilame pupelių, kad kepdama tešla neiškiltų. Kepame 15-20 min (gali užtrukti ir ilgiau, svarbu kad tešla iškeptų), 200 °C temperatūros orkaitėj.
Varškę ir braškes sutriname su cukrumi, sumaišome su jogurtu bei ištirpinta želatina. Šią masę pilame ant iškepto ir atvėsusio kepimo skardoje esančio lakšto. Pyragą 1 valandą laikome šaldytuve.
Tada pyrago viršų dengiame braškėmis, pilame jau pradėjusią stingti braškių žele. Vėl dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Sustingusį pyragą išimame iš kepimo skardos ir patiekiame.
https://www.facebook.com/pages/Rūtos-Skanukai/887227594626073?fref=ts
Užeikit, LIKE! 😀