BROLIUKŲ RUDUO: lopas ant lopo...

BROLIUKŲ RUDUO: lopas ant lopo...

17. Oct 2016, 01:03 kodelcia kodelcia

Sveikos,

Siūlau įminti mįslę: lopas ant lopo, o adatos nė dūrio. Kas?

Taip, tai - kopūstas. Nors ruduo už lango, ir kopūstai jau saugiai rūsiuos suslėpti, visgi ne apie juos noriu papasakoti. 

Kalbėsim apie drabužių atnaujinimą, prikėlimą antram gyvenimui.  Tikriausiai augindamos nenuoramas berniukus ir mergaites ne viena esat susidūrusios su netikėtomis skylėmis ar neišplaunamomis dėmėmis kelnėse, sijonuose, striukėse, megztukuose ir t.t. Ką daryt? Nejaugi vis dar tinkantį, gal ir net labai patinkantį rūbą jau imti ir išmesti? 

NE! Pažvelkime į visa tai kūrybiškai. Juk skylutes galima užlopyti! Ir nebūtinai tik paprastai užsiūti. Tam pasitelkiam fantaziją ir... 

Štai, pavyzdžiui, mano vyresnėliui nuo lakstymo, griuvinėjimo ir kt. aktyvios veiklos dažniausiai lieka kiauri kelnių keliukai. Kaip mes išsprendėme keletą tokių problemėlių? Tiesiog sulopėme!

Leidau sūnui iš keleto variantų išsirinkti jam patinkantį paveiksliuką ir štai ką gavome. Peliukas Mikė puikuojasi ant keliuko. Ir skylės neliko, ir vaikui visai smagu dėl"pagyvėjusių" kelnių. 

20161017005128-72171.jpg

Kitu atveju panaudojau iš anksčiau nusipirktas ir turėtas tokias emblemėles, kuriomis kaip tik ir slepiamos skylutės.

20161017005441-75191.jpg

Ant džinsiukų galima dėti nuo išaugtų džinsų nuimtas kišenes. Atrodys tikrai gerai. Svarbu tik spalvas atitaikyti.

Dar geri būdai mažytes skylutes ir neišplaunamas dėmes paslėpti po ant viršaus užsiūnamais kaspinėliais, sagutėmis. Juk taip ir puošniau.

O jūs, mamytės, ar darote ką nors panašaus? :)

floryte floryte 17. Oct 2016, 22:22

Mergaitėms ne ką mažiau nei berniukams panašių bėdų nutinka. Taip ir aš skyles maskuoju dukrytės kelnėse, tik va dėmes taip paslėpti nešovė mintis į galvą...😀

kodelcia kodelcia 17. Oct 2016, 18:41 Gintarep

👍 šaunu, pamaniau, ar neatrodys per daug vargo kitoms mamytėms tokiu būdu maskuoti defektukus? 😀

Gintarep Gintarep 17. Oct 2016, 09:37

taip, taip....skylutes, demeles megstame taip maskuoti ir mes 😀