Reikia:
- 100 g. juodojo šokolado
- 125 g. minkšto sviesto
- 80 g. cukraus
- žiupsnelio druskos
- 3 šaukštų karčios kakavos
- 1 šaukšto amaretto likerio
- 2 didelių kiaušinių
- 3 kupinų šaukštų miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- saujos graikinių riešutų
Į smulkintuvą sudėkite smulkintą šokolado plytelę, cukrų, druską, kakavą ir keletą kartų impulsyviai pamalkite. Sudėkite likusius produktus išskyrus graikinius riešutus ir sumalkite iki vientisos masės.
Masę iškrėskite į sviestu ištepta ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (dydis 18×18 cm. ), pyrago aukštis turi būti apie 2 cm. Apibarstykite graikiniais riešutais ir dėkite į įkaitintą iki 200°C orkaitę, kepkite 12-15 minučių, išjunkite ir palikite orkaitėje dar 5 minutes. Tik neperkepkite pyrago, jis turi būti drėgnas.
Beja turi piltis ir aliejus
Hmmm pirma karta girdziu kad riesutai dedasi.kiek kepiau ir pirkau ar ir parduotuves fasuota, ar is kepykleles niekada nemaciau su riesutais