Reikės:
Bulvių (pagal norą),
Karštai rūkytos šoninės,
aliejaus šaukšto,
pipirų, druskos, česnako skiltelės, žolelių prieskonių (dėjau Provansalio žolelių mišinį),
galima dėti pakaitomis su šonine fermentinio sūrio, bet nevienodai sūrio rūšys lydosi, tad gali beveik visas išbėgti. Galima ir prieš baigiant kepti sūrio užbarstyti.
Bulves nuskutame (jei šviežios, galima tik švariai nuplauti), supjaustome armonikėle. Kad nepersipjautų per daug ir armonikėlė nenutrūktų, galima pasidėti kokius storesnius pagaliukus ar pan. iš abiejų bulvės pusių, kad peilio ašmenys pjaunant atsiremtų. Plonai supjaustyti šoninę (jei dėsite, tai ir sūriį). Išspausti arba kitaip susmulkinti česnako skiltelę, sumaišyti su prieskoniais, pipiriukais, druska, aliejumi ir įtrinti bulves (aš bulvių netryniau, bet išmaišiau tame prieskonių mišinyje supjaustytos šoninės gabalėlius ir kelis sūrio gabalėlius). Sudėti į bulvių tarpelius šoninę, jei reikia - sūrį.
Dėti įdarytas bulves ant aliejumi pateptos skardos ar folijos, ar į indą kepimui ir uždengti. Dėti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę. Jei bulvytės mažos, kepti apie 30-35 min ir dar apie 10 min atidengus, kad apskustų. Jei bulvės didesnės - kepti ilgiau.
Skanaus !
Pasižaisti, aišku, reikia su bulvytėm, bet kai sūnus išrankus pasidaręs, o šitas bulvytes mėgsta, tai smagiau ir gaminti.
Vis žadu pamėginti😀atrodo labai gardžiai👍
Aš irgi taip kepu, tik į tarpelius dedu tarkuoto fermentinio sūrio😀
oo, kaip skaniai atrodo👍
Mes irgi panašiai kepame. Skanu! 👍😀
Kepu panašias armonikėles 👍
Atrodo skaniai