Bulvių štrudelis

Bulvių štrudelis

11. Jul 2015, 20:06 Natele Natele

Nusipirkome 5 kg bulvių (vietoj 2 kg planuotų), tai dabar namuose ,,bulvių dieta" :). Žodžiu, per dieną bent vienas patiekalas iš bulvių. Tad šiandien bulvių štrudelis.

Reikės:

Apie 350g virtų su lupena bulvių,

apie 50g karštai rūkyto kumpelio ar pan.,

apie 60g fermentinio sūrio,

dviejų bemielės sluoksniuotos tešlos lapelių,

druskos, pipirų.

Galima daryti ir su vytintu kumpiu ar šaltai rūkytu, bet jo į vidų geriau nedėti - plonai papjaustyti ir patiekti kartu su iškeptu štrudeliu bei padažu.

Padažui:

apie 250 ml pieno,

nubrauktas arbatinis šaukštelis miltų,

sviesto, fermentinio sūrio apie 30-40g.

Išvirtas bulves nulupame, gerai sutriname ar sumalame, dedame sutarkuotą ar smulkiai supjaustytą sūrį, kumpelį, pipirus, druską. Sumaišome.

Imame po atšildytą tešlos lapelį, kiek pakočiojame, kad padidėtų ir dedame įdarą.

20150711195310-90927.jpg

Užlenkiame kraštus ir dedame į ikaitintą orkaitę.

20150711195622-69914.jpg

Kepame 190-200 laipsnių temperatūroj maždaug 40 min. 

Prieš baigiant kepti, gaminame padažą. Svieste pakepiname multus, pilame pieną, dedame sūrį. Šį kartą idėjau dar smulkintų krapų į padažiuką.

20150711200024-45757.jpg

Skanaus !

lina_baj lina_baj 12. Jul 2015, 11:27

Tikrai įdomus dalykėlis. Įsirašau ateičiai, nes taip jau trūksta idėjų, ką su tom bulvėm daryti... Liuks!

floryte floryte 11. Jul 2015, 23:38

Tikrai įdomus patiekalas, pirmąkart tokį matau. Vertėtų pabandyti pasigaminti😀

Natele Natele 11. Jul 2015, 22:47

Mano vaikams patinka Žemaičių blynai su panašiu įdaru- karštai rūkytas kumpelis, fermentinis sūris ir lyg majonezo truputį (seniai bedariau, nepamenu gerai).

mama ingrida mama ingrida 11. Jul 2015, 22:04

👍Reikes ismeginti😀

jaldija jaldija 11. Jul 2015, 20:52

Hm, tokio patiekalo dar neteko valgyt 👍