Nusipirkome 5 kg bulvių (vietoj 2 kg planuotų), tai dabar namuose ,,bulvių dieta" :). Žodžiu, per dieną bent vienas patiekalas iš bulvių. Tad šiandien bulvių štrudelis.
Reikės:
Apie 350g virtų su lupena bulvių,
apie 50g karštai rūkyto kumpelio ar pan.,
apie 60g fermentinio sūrio,
dviejų bemielės sluoksniuotos tešlos lapelių,
druskos, pipirų.
Galima daryti ir su vytintu kumpiu ar šaltai rūkytu, bet jo į vidų geriau nedėti - plonai papjaustyti ir patiekti kartu su iškeptu štrudeliu bei padažu.
Padažui:
apie 250 ml pieno,
nubrauktas arbatinis šaukštelis miltų,
sviesto, fermentinio sūrio apie 30-40g.
Išvirtas bulves nulupame, gerai sutriname ar sumalame, dedame sutarkuotą ar smulkiai supjaustytą sūrį, kumpelį, pipirus, druską. Sumaišome.
Imame po atšildytą tešlos lapelį, kiek pakočiojame, kad padidėtų ir dedame įdarą.
Užlenkiame kraštus ir dedame į ikaitintą orkaitę.
Kepame 190-200 laipsnių temperatūroj maždaug 40 min.
Prieš baigiant kepti, gaminame padažą. Svieste pakepiname multus, pilame pieną, dedame sūrį. Šį kartą idėjau dar smulkintų krapų į padažiuką.
Skanaus !
Tikrai įdomus dalykėlis. Įsirašau ateičiai, nes taip jau trūksta idėjų, ką su tom bulvėm daryti... Liuks!
Tikrai įdomus patiekalas, pirmąkart tokį matau. Vertėtų pabandyti pasigaminti😀
Mano vaikams patinka Žemaičių blynai su panašiu įdaru- karštai rūkytas kumpelis, fermentinis sūris ir lyg majonezo truputį (seniai bedariau, nepamenu gerai).
👍Reikes ismeginti😀
Hm, tokio patiekalo dar neteko valgyt 👍