Burokėlių receptas - mūsų šeimos paveldas

Burokėlių receptas - mūsų šeimos paveldas

02. Sep 2014, 22:42 Gintarep Gintarep

Išverdame pailgus burokus. Nulupame. Sutarkuojame. 20140902223503-20328.jpgIšspaudžame obuolių sulčių. 20140902222359-30227.jpg

Supilame ant sutarkuotų burokėlių.20140902222504-62282.jpg

Išmaišau su nepilnu šaukštu druskos. Užverdu. Nukeliu.Pravėsus litrui masės įpilu du šaukstus vynuogių acto ir    užvakuoju.

Jei laikysiu iki mėnesio, tinka plastikinis uždedamas plonas dangtelis.

Burokėliai geriau tinka pailgi, nes jie saldesni.

Jei noriu vieną litra paruošti  burokėlių masės, tai  tą stiklainį užpildau burokėlių mase iki 700 ml. ir likęs tūris obuolių sulčių.

Tad jei norime pasigaminti  vieną litrą,  reikia trijų burokėlių ir apytiksliai pusės litro obuolių sulčių.

Labai priklauso nuo obuolių veislės, jei sultytės išsispaudžia kaip košytė, jų reikės daugiau, jei kaip "vandenėlis"- mažiau.

Šie burokėliai žiemai tiks į šaltibarščius, kuriuos  lengvai pasigamins net Birutė, jei Jūs, mielos mamytės, užsuksite pas mus į svečius,  nes reikės tik kefyru praskiesti.

Tiks ir kaip garnyras prie mėsos ir pan.

Birutė mėgsta tiesiai iš stiklainiuko "kabinti" be jokių papildomų priedelių.

Kas nebandėtė - būtina išbandyti.

Juo labiau,kad dar nesutikau nei vieno vaiko, kuris paragavęs neprašytų dar įdėti į lėkštę (jie juk tik saldainių prašo)

Man džiugu, kad šis receptas -mūsų giminės paveldas.

20140902222603-14773.jpgDžiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad dukrelė noriai prisideda prie tokių darbų pvz.  dangtelius papuošdama savo piešinukais.

Ar kas gali būti mieliau ir brangiau?

Nors valgio  ruošimas ne mano "stichija", bet negalėjau  pasidalinti vaiko darbštumu bei mėgiamu receptuku.

jaldija jaldija 03. Sep 2014, 01:23

Koks įdomus receptas 👍
O Birutė tikra šaunuolė, dailiai papuošia stiklainiukus 👍