Išverdame pailgus burokus. Nulupame. Sutarkuojame. Išspaudžame obuolių sulčių.
Supilame ant sutarkuotų burokėlių.
Išmaišau su nepilnu šaukštu druskos. Užverdu. Nukeliu.Pravėsus litrui masės įpilu du šaukstus vynuogių acto ir užvakuoju.
Jei laikysiu iki mėnesio, tinka plastikinis uždedamas plonas dangtelis.
Burokėliai geriau tinka pailgi, nes jie saldesni.
Jei noriu vieną litra paruošti burokėlių masės, tai tą stiklainį užpildau burokėlių mase iki 700 ml. ir likęs tūris obuolių sulčių.
Tad jei norime pasigaminti vieną litrą, reikia trijų burokėlių ir apytiksliai pusės litro obuolių sulčių.
Labai priklauso nuo obuolių veislės, jei sultytės išsispaudžia kaip košytė, jų reikės daugiau, jei kaip "vandenėlis"- mažiau.
Šie burokėliai žiemai tiks į šaltibarščius, kuriuos lengvai pasigamins net Birutė, jei Jūs, mielos mamytės, užsuksite pas mus į svečius, nes reikės tik kefyru praskiesti.
Tiks ir kaip garnyras prie mėsos ir pan.
Birutė mėgsta tiesiai iš stiklainiuko "kabinti" be jokių papildomų priedelių.
Kas nebandėtė - būtina išbandyti.
Juo labiau,kad dar nesutikau nei vieno vaiko, kuris paragavęs neprašytų dar įdėti į lėkštę (jie juk tik saldainių prašo)
Man džiugu, kad šis receptas -mūsų giminės paveldas.
Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad dukrelė noriai prisideda prie tokių darbų pvz. dangtelius papuošdama savo piešinukais.
Ar kas gali būti mieliau ir brangiau?
Nors valgio ruošimas ne mano "stichija", bet negalėjau pasidalinti vaiko darbštumu bei mėgiamu receptuku.
Koks įdomus receptas 👍
O Birutė tikra šaunuolė, dailiai papuošia stiklainiukus 👍