Man ypač patinka dienos rudenėjant, kai vos ne kasdien šeimą galiu pradžiuginti įvairiomis daržovėmis iš savo sodo. Jau galime skanauti šviežių burokėlių, morkų, salierų, petražolių, todėl šiandien pietums nusprendžiau išvirti burokėlių sriubos. Tiesa, šiek tiek kitokios burokėlių sriubos, nei kad mes pratę įsivaizduoti. Receptą turėjau išsirašiusi iš vienos Beatos knygos, bet, kaip visada, gamindama improvizuoju ir normas kažkiek pasikoreguoju. Kai pirmą kartą gaminau šią sriubą, labiausiai nustebino burokėlių dermė su grikiais ir pomidorų pasta. Patikėkite, burokėlių skonį tiesiog tobulai išskleidžia grikiai ir subtilus pomidorų poskonis, -- ir visai nereikia bulvių! Taigi, šiai sriubai reikės:
Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūną, suberiame į keptuvę ir kepiname su aliejumi. Šiek tiek pakepinus, sudedame smulkintą saliero lapkotį ir morkas, pabarstome druskos bei pipirų.
Kol kepa daržovės, nulupame burokėlį ir susmulkiname. Tiesa, aš sunaudoju ir burokėlio lapelius bei stiebus.
Galiausiai viską – ir pakepintas daržoves, ir burokėlį – sudedame į puodą, t. y. į jame paruoštą sultinį (galima naudoti ir mėsos nuovirą, ir vadinamuosius kubelius, jei tik pastaruosius toleruojate), suberiame grikius, įdedame pomidorų pastos ir verdame apie 40 min., kol viskas suminkštės. Baigiant virti įdedame po šaukštą raudonojo vyno acto ir sojų padažo.
Ir štai – kuo skaniausia sriuba visai šeimai! :-)
Na taip, burokėliai visada atrodo išskirtinai 😀
Atrodo fantastiškai 😍