Būtinai prisiminsiu, kad esu ir MOTERIS!!!

22. Feb 2015, 11:46

Labai įdomus iššūkis. Nepretenduoju tapti MK metų moterim, bet užduotis pabandysiu atlikti. Labai reikia prisiminti, kad esu ir MOTERIS!!! Mano akim moteris tai:

grožis (jis neatsiranda savaime, reikia skirti tam dėmesio ir laiko; kaip vyrai sako:moterį padaryti gražią labai lengva tik brangiai kainuoja…);

ramybė (būtina kokybiškai pailsėti, atrasti kas praturtina ramina);

išmintis (ji ateina ne tik iš gyvenimiškos patirties, bet ir iš knygų, filmų, teatro);

 meilė (kaip nerealu turėti ką mylėti ir būti mylimai)…

 

Paskutinius 6m gyvenu vadovaudamasi posakiu „Juda be garso, mato tamsoje, girdi iš tolo, gali nemiegoti ištisą parą... Ji nindzė? Ne! Ji – Mama”. Du vyresnieji (6m ir 4m) eina į darželį, mažoji (beveik 2m) mano “rankinukė”. Tiesa toks “rankinukas” ne prie visko dera, na negali nueiti vakare į teatrą ar į grožio saloną, tiesiog pirmauja kiti prioritetai.

Nelabai žinau ar gerai suprantu kas yra - laikas sau... Man atrodo, kad ir išmiegoti visą naktį nepažadintai yra nuostabus laikas sau! Arba ryte ramiai pabūti vonioje 15-20min – tobulas rytas sau! Man laikas sau ir galimybė pažiūrėti laidą ar filmą išgirstant visus ten sakomus žodžius (kai niekas iš šono nepertraukia). Tokie be galo elementarūs dalykai, daug kam atrodantys net juokingi.

Šią savaitę pasitaikė puiki galimybė pasilepinti! Buvau pakviesta į nemokamą veido procedūrą, nors tai buvo vardan to, kad įsiūlytų savo produktus, bet ėjau nusiteikus, kad “parelaksuosiu” valandėlę. Labai džiaugiausi, kad didieji neserga ir bus darželyje, sutariau su kaimynėm, kad prižiūrės mažąją ir išdūmiau “grožio darytis”. Ištiesų koks nerealus jausmas pagulėti ramybėje kai tavimi kas nors rūpinasi!!! Tiek daug sužinojau kaip save apleidau… Ištkrųjų be to, kad nusiprausiu ir patepu odą belekokiu per akcijas nusipirktu kremu, jau kuris laikas daugiau jokio dėmesio neskyriau savo odos priežiūrai.. Būtinai būtina bent kartą per mėnesį nueisiu į saloną save pasigražint – čia pažadas sau!!!

Atsirado ir dar viena valandėlė šią savaitę, kai nuvežiau vyresnįjį į baseiną. Visad susiplanuodavau, kad kažką per tą valandą nuveiksiu (apsipirksiu, skaitysiu, tvarkysiu riekalus), šysįk, dėka Jūsų iššūkio nusprendžiau pasielgti spontaniškai ir nieko neplanavus daryti kas tuo metu šaus į galvą. Kaip visada bėgom nuvedus sūnų į baseiną išlėkiau lauk, sustojau ir pasimečiau ką gi čia nuveikus, ką veikdavau kol neturėjau vaikų. Pirma šovusi mintis pereiti per Laisvės alėją (greta jos ir buvau). Pradėjusi ramiai žingsniuot per kelias minutes įgavau tokį pagreitį, kad gal per 10-15min buvau perėjusi kone visą Laisvės alėja. Kai supratau kokiu greičiu varau tikrai suėme toks juokas! Kur aš bėgu, gi niekur neturiu būti koknrečiu laiku, turiu kone valandą pasivaikščioti. Ir buvo sunku… Jei esu viena tai bėgu, nes kuo greičiau turiu padaryti kuo daugiau, jei einu pasivaikščiot visad bent su vežimu. Dabar rankos tusčios, jokių reikalų… Nebemoku ramiai vaikščiot ir stebėt aplinką… Dar vienas pažadas sau – kur beeičiau bent 10min pabandyti eiti nebėgant :)

Akimirka iš pasivaikščiojimo

20150222114212-63952.jpg

Tokia mano patirtis skirianr laiko sau :)

Va dar  prisiminiau kažkur internete rastą eilėraštuką, kurį kažkada net išmokus buvau, vėl reiks pasimokyt, labia gerai nuteikia :)

Eilėraštukas, kurį reikia išmokti

atmintinai kiekvienai moteriai*

 

Aš - Be galo

Gera,**

Fenomenaliai Protinga,

Velniškai Patraukli,

Dieviškai Graži,

 

Ultra madingai Skoninga,

Didžiausio

Darbingumo,

Neribotai Atsakinga,

 

Išskirtinai Padori,

Krištolinio Sąžiningumo,

 

Beprecedentinio Talentingumo,

Ne pagal

amžių Išsilavinusi,

Pasakiškai Dosni,

 

Neįtikėtinai Perspektyvi,

Be atodairos

Mylinti,

Legendinės jėgos,

 

Nesuvokiamai Optimistinė,

Idealiai Sudėtinga,

 

Kraštutinai Inteligentiška,

 

Super Aktyvi,

Neapsakomai Jautri,

 

Nenuginčijamai

Pozityvi,

 

ir Fantastiškai Kukli!*

 

Jolanta

22. Feb 2015, 22:10

Ačiū labai už gražius žodžius, pagyrimus 😀

Krisliukas Krisliukas 22. Feb 2015, 19:16

eilėraštis - nuostabus..kaip ir visos kitos mintys 😉

pypse pypse 22. Feb 2015, 16:34

Man labai patiko jūsų laikas, ir pastebėjimai 😀

Liucyte Liucyte 22. Feb 2015, 12:43

👍

22. Feb 2015, 12:14

Gražiai parašyta! 😀 Iš ties smagu mėgautis paprastais dalykais 👍