Čeburėkiukai...

Čeburėkiukai...

12. Jun 2016, 15:41 jaldija jaldija

Nedideli, kad būtų patogu paimti į ranką, todėl ir vadiname čeburėkiukais.
O kadangi į iškylas visada vykstame su vaikais, tai mūsų užkandžiai ir parenkami pagal vaikų skonį.
Produktai.
6 stiklinės miltų,
10 valgomų šaukštų aliejaus,
2 stiklinės verdančio vandens
Truputis druskos
500 g faršo (kokio norime),
ir mėgstamų priskonių į jį .
20160612153137-99645.jpg

20160612153503-21965.jpg
Į miltus supilti aliejų, suberti druską ir išmaišyti. Tada supilti verdantį vandenį , išmaišyti su šaukštu, ir paliti truputį pravėsti. 
Tada minkyti.
Man šis būdas pats priimtiniausias. Minkymas neįtikėtinai lengvas. Jokių aplipusių ir apsivėlusių rankų, jokios terlionės.
Jei pakankamai gerai išminkysime, dar patartina ir išdaužyti, tešla bus tikrai trapi ir traški.
Į linksmiausią dalį - tešlos "daužymą" mielai ateina ir vaikai :-)
20160612153519-13703.jpg

Į paruštą faršą įmaišome šaukštą grietinės, arba sviesto.

Tešlą kočioti kuo ploniau. Išspausti norimo dydžio apskritimą. Dėti įdarą, ir perlenkus pusiau su šakute užspausti kraštus.
20160612153839-23684.jpg

20160612153849-97666.jpg

Paruoštus virti aliejuje.
20160612154010-12554.jpg 
Galima vynioti į foliją, kad išsilaikytų šilti. Bet mums jie skanūs ir šalti. Riebalų tikrai neprisigeria. 

Loreta_K Loreta_K 12. Jun 2016, 21:51

Skanu, mes labai mėgstam čeburekus, puiki idėja iškepti mažučių ! 😀