Cepelinai kitaip

Cepelinai kitaip

31. Aug 2011, 07:00

Cepelinai... Iš karto pamanysite: "Ech, kiek darbo..." STOP. Čia kitokie cepelinai.

 

Niekad negaminau cepelinų, kol visai neseniai gavau šį receptą, kuriuo mielai su jumis pasidalinsiu. Ar galit patikėti, kad per pusvalandį cepelinai jau garavo ant stalo?... Jokių bulvių virimo. Kas mane labiausiai nervindavo... Jeigu ruošiesi cepelinus gaminti, tai dieną prieš tai bulves verdi. Tada skuti jų dar kalną... Ir dar, dar...

Taigi, šis receptas, pasak mano kaimynės, yra senas rusiškas receptas. Ir man jis laaaabai patiko. Cepelinai būna labai minkštučiai.

 

Taigi, mums tešlai gaminti prireiks:


10-12 vnt.  bulvių

2 pakeliai varškės

1 kiaušinis

4 šaukštai krakmolo

druskos

 

Įdarui:


300 g. kiaulienos faršo.

prieskoniai ( druska, pipirai, muskatas ir kiti jūsų mėgiami)

 

Kaip gaminti?

 

  • Pirmiausia užsikaičiame vandens cepelinams virti, nes pats tešlos ruošimas užtrunka neilgai. Aš į  vandenį dar dėjau druskos.
  • Taigi, pačią cepelinų tešlą ruošiame taip:
  • Nuskutame bulves, jas sutarkuojame ir truputį tarkius nusunkiame, bet ne iki galo, ne sausai, o tik truputį, kad tarkiai nebūtų labai šlapi.
  • Tada paiimame likusias sudedamąsias dalis ir sudedame į tarkius: varškę, kiaušinį, krakmolą, druską ir viską gerai išmaišome.
  • Tešla būna pakankamai lipni.

 

  • Ruošiame  įdarą: į faršą dedame prieskonius ir pasiruošiame taip, kaip kiekvienas mėgsta.
  • Vandeniui užvirus, formuojame  cepelinus ir verdame apie  20 minučių. Iš minėto kiekio produktų man išėjo 11 vnt.

 

 

Na, o padažiuką gaminkite pagal savo skonį.

Gaminau pagal šį receptą du kartus, abu karštus cepelinai neištižo, tikrai pasiteisino. Skanu ir greita.

 

Su meile-  Milda

13. Nov 2015, 12:16

as taip darau sepelinus labai mazai laiko uzima ir skanu gaunasi 20 bulviu isverdu sugrudu juos 20 bulviu pajiamu per burokeliu tarka sutarkuojiu nuspaudu su ranka sultis ir juos sumaisau su virtomis bulvemis dedu du pakius krakmolo ir darote cepelinus labai skanu tik reikia vienodai deti bulviu kieki

24. Jan 2012, 14:27

isbandziau, liuksiskai gavosi.aciu uz recepta

20. Sep 2011, 14:30

Reikes isbandyti, nes atrodo tai labai skaniai😀))

01. Sep 2011, 22:25

Receptas kaip tik man, nekenciu ilagai terliotis virtuvej! Aciu, butiai greitu laiku isbandysim 😉

01. Sep 2011, 13:46

Nerealus receptas 😀 👍

31. Aug 2011, 23:00

Super,reiks pabandyt😀

31. Aug 2011, 22:01

mes sian priwalgem laaaabai skaniu cepelinu 😛

31. Aug 2011, 21:59

Megstu cepelinus 👍 butinai ismeginsiu si receptuka 😉

31. Aug 2011, 19:00

tai kad ne o kur bulves virti, jas nulupti dar sumalti...nu yra yra darbo todel as tokiu niekad nedarydavau..o sitie tik hopt, net nusunkti iki galo nereikia, ir ranku lauzyti...nu tik pabandes gali pasakyti daugiau ar maziau darbo😀 ir man asmeniskai sitie daug skanesni, nes jie minkstesi ir baltesni😀

ausryte12 ausryte12 31. Aug 2011, 16:04

tas 10 bulviu galima ir su ranka sutarkuoti, kad nereiketu masinos plauti 😃

31. Aug 2011, 15:55

skanu

31. Aug 2011, 15:53

tai kad beveik tas pats tik, kad varske dedas manau ir tuose normaliuose cepelinuose pagrindinis ilgiausias darbas bulviu skutimas ir tarkavimas....

31. Aug 2011, 14:13

oho 🤓| 😀

31. Aug 2011, 13:21

geras receptas kai norisi greitu cepelinu 😀
nors as pati niekada nededu virtu bulviu i cepelinus nes niekada nenutaikydavau kad virtu bulviu nebutu per daug o tu tokiu kur daug virtu bulviu cepelinu negaliu pakest veu 😃

ausryte12 ausryte12 31. Aug 2011, 12:20

Man tai atradimas, nezinojau kad taip galima greitai pasigaminti sepelinu, butinai bandysiu! Aciu 😀

Krisliukas Krisliukas 31. Aug 2011, 12:04

wow, koks įdomus ir paprastas receptukas 😀 🌷

31. Aug 2011, 11:07

Labai geras receptas 👍 Ypač tiktų vaikams, nes yra mažiau sunkiai virškinamų bulvių tarkių, o varškė maistingesnė nei virtos bulvės.

31. Aug 2011, 10:54

balanbdeliu jau noriu, kuria diena reiks😃😃😃

31. Aug 2011, 10:29

ir as tik tarkius. zinoma dar krakmolo sauso dadedu 😀

31. Aug 2011, 09:54

tai as taip ir supratau 😉

1 2