Cepelinai... Iš karto pamanysite: "Ech, kiek darbo..." STOP. Čia kitokie cepelinai.
Niekad negaminau cepelinų, kol visai neseniai gavau šį receptą, kuriuo mielai su jumis pasidalinsiu. Ar galit patikėti, kad per pusvalandį cepelinai jau garavo ant stalo?... Jokių bulvių virimo. Kas mane labiausiai nervindavo... Jeigu ruošiesi cepelinus gaminti, tai dieną prieš tai bulves verdi. Tada skuti jų dar kalną... Ir dar, dar...
Taigi, šis receptas, pasak mano kaimynės, yra senas rusiškas receptas. Ir man jis laaaabai patiko. Cepelinai būna labai minkštučiai.
Taigi, mums tešlai gaminti prireiks:
10-12 vnt. bulvių
2 pakeliai varškės
1 kiaušinis
4 šaukštai krakmolo
druskos
Įdarui:
300 g. kiaulienos faršo.
prieskoniai ( druska, pipirai, muskatas ir kiti jūsų mėgiami)
Kaip gaminti?
- Pirmiausia užsikaičiame vandens cepelinams virti, nes pats tešlos ruošimas užtrunka neilgai. Aš į vandenį dar dėjau druskos.
- Taigi, pačią cepelinų tešlą ruošiame taip:
- Nuskutame bulves, jas sutarkuojame ir truputį tarkius nusunkiame, bet ne iki galo, ne sausai, o tik truputį, kad tarkiai nebūtų labai šlapi.
- Tada paiimame likusias sudedamąsias dalis ir sudedame į tarkius: varškę, kiaušinį, krakmolą, druską ir viską gerai išmaišome.
- Tešla būna pakankamai lipni.
- Ruošiame įdarą: į faršą dedame prieskonius ir pasiruošiame taip, kaip kiekvienas mėgsta.
- Vandeniui užvirus, formuojame cepelinus ir verdame apie 20 minučių. Iš minėto kiekio produktų man išėjo 11 vnt.
Na, o padažiuką gaminkite pagal savo skonį.
Gaminau pagal šį receptą du kartus, abu karštus cepelinai neištižo, tikrai pasiteisino. Skanu ir greita.
Su meile- Milda
as taip darau sepelinus labai mazai laiko uzima ir skanu gaunasi 20 bulviu isverdu sugrudu juos 20 bulviu pajiamu per burokeliu tarka sutarkuojiu nuspaudu su ranka sultis ir juos sumaisau su virtomis bulvemis dedu du pakius krakmolo ir darote cepelinus labai skanu tik reikia vienodai deti bulviu kieki
isbandziau, liuksiskai gavosi.aciu uz recepta
Reikes isbandyti, nes atrodo tai labai skaniai😀))
Receptas kaip tik man, nekenciu ilagai terliotis virtuvej! Aciu, butiai greitu laiku isbandysim 😉
Nerealus receptas 😀 👍
Super,reiks pabandyt😀
mes sian priwalgem laaaabai skaniu cepelinu 😛
Megstu cepelinus 👍 butinai ismeginsiu si receptuka 😉
tai kad ne o kur bulves virti, jas nulupti dar sumalti...nu yra yra darbo todel as tokiu niekad nedarydavau..o sitie tik hopt, net nusunkti iki galo nereikia, ir ranku lauzyti...nu tik pabandes gali pasakyti daugiau ar maziau darbo😀 ir man asmeniskai sitie daug skanesni, nes jie minkstesi ir baltesni😀
tas 10 bulviu galima ir su ranka sutarkuoti, kad nereiketu masinos plauti 😃
skanu
tai kad beveik tas pats tik, kad varske dedas manau ir tuose normaliuose cepelinuose pagrindinis ilgiausias darbas bulviu skutimas ir tarkavimas....
oho 🤓| 😀
geras receptas kai norisi greitu cepelinu 😀
nors as pati niekada nededu virtu bulviu i cepelinus nes niekada nenutaikydavau kad virtu bulviu nebutu per daug o tu tokiu kur daug virtu bulviu cepelinu negaliu pakest veu 😃
Man tai atradimas, nezinojau kad taip galima greitai pasigaminti sepelinu, butinai bandysiu! Aciu 😀
wow, koks įdomus ir paprastas receptukas 😀 🌷
Labai geras receptas 👍 Ypač tiktų vaikams, nes yra mažiau sunkiai virškinamų bulvių tarkių, o varškė maistingesnė nei virtos bulvės.
balanbdeliu jau noriu, kuria diena reiks😃😃😃
ir as tik tarkius. zinoma dar krakmolo sauso dadedu 😀
tai as taip ir supratau 😉