Cukinijų ir bruknių uogienė (pagardas).

Cukinijų ir bruknių uogienė (pagardas).

18. Aug 2015, 11:13 Natele Natele

Šią uogienę galima naudoti ne tik kaip uogienę, bet ir kaip pagardą - padažą ( jei mėgstate su vištiena, bulvių blynais ir pan.).

Reikės (nedideliam kiekiui uogienės):

200g cukinijos,

apie 200ml (puodelis) bruknių,

cukraus pagal skonį (jei uogienei, daugiau, jei pagardui, mažiau).

Galima keisti ne tik cukraus, bet ir cukinijų -  bruknių santykį.

20150818111008-60191.jpg

Supjaustytą kubeliais cukiniją, bruknes, cukrų supilti į nediduką puodą, užpilti šaukštelį vandens  pradžiai, kol skysčio išsiskirs daugiau. Kartais pamaišant, kad neprisviltų,  virti ant silpnos ugnies tol, kol sukris bruknės. Jei uogienė skystoka, pavirti ilgėliau be dangčio, kol skystis nugaruos.

20150818111056-97617.jpg

Skanaus !

Natele Natele 18. Aug 2015, 15:04

Mama su kriaušėm verda. O man ir su cukinija skanu 😀. Cukinija jau tokia yra - be savo nuomonės, tad daug kur tinka - kokio skonio prie jos pridėsi, tokį ir gausi 😀.

18. Aug 2015, 13:29

Būtų įdomu paragauti. Bruknes verdame su obuoliais, bet su cukinija nebandėme.