Šią uogienę galima naudoti ne tik kaip uogienę, bet ir kaip pagardą - padažą ( jei mėgstate su vištiena, bulvių blynais ir pan.).
Reikės (nedideliam kiekiui uogienės):
200g cukinijos,
apie 200ml (puodelis) bruknių,
cukraus pagal skonį (jei uogienei, daugiau, jei pagardui, mažiau).
Galima keisti ne tik cukraus, bet ir cukinijų - bruknių santykį.
Supjaustytą kubeliais cukiniją, bruknes, cukrų supilti į nediduką puodą, užpilti šaukštelį vandens pradžiai, kol skysčio išsiskirs daugiau. Kartais pamaišant, kad neprisviltų, virti ant silpnos ugnies tol, kol sukris bruknės. Jei uogienė skystoka, pavirti ilgėliau be dangčio, kol skystis nugaruos.
Skanaus !
Mama su kriaušėm verda. O man ir su cukinija skanu 😀. Cukinija jau tokia yra - be savo nuomonės, tad daug kur tinka - kokio skonio prie jos pridėsi, tokį ir gausi 😀.
Būtų įdomu paragauti. Bruknes verdame su obuoliais, bet su cukinija nebandėme.