Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas

10. Aug 2015, 13:50 kodelcia kodelcia

Tešlai reikės:

200 g sviesto

350 g miltų

žiupsnelio druskos

2 valgomųjų šaukštų grietinės

0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

 

Įdarui: 

Apatiniam sluoksniui – grybų, 3 pieniškų dešrelių, prieskoninių žolelių mišinio. Galimi įvairūs įdaro variantai, pagal skonį (konservuoti žirneliai, konservuoti kukurūzai, kumpelis, rūkyta dešra, obuoliai ir kt.).

Užpilui –  300 g 12% grietinėlės, 3 kiaušinių, 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio.

Viršutiniam sluoksniui – labai plonai pjaustytų cukinijų riekelių, džiovintų žolelių prieskonių.

 

Gaminimas
Į miltus sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą, suberti druską, kepimo miltelius. Baigiant minkyti tešlą sukrėsti grietinę.

Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, tačiau būti ne per kieta.

Tešlą iškočioti ant kepimo popieriaus pagal skardos dydį. Tešlos storis turi būti ne didesnis nei 0,5 cm.

Skardoje ant iškočiotos tešlos uždėti apatinį įdaro sluoksnį.

20150810134653-85509.jpg

Kiaušinius išplakti su grietinėle ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Plakinį supilti ant apatinio įdaro sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti smulkiai pjaustytą cukiniją ir pabarstyti žolelių prieskoniais. 

 20150810134734-15783.jpg

Kepti 200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol gražiai apskrus.

 20150810134809-38212.jpg

Gardus ir karštas, ir šaltas. Skanaus!