Tešlai reikės:
200 g sviesto
350 g miltų
žiupsnelio druskos
2 valgomųjų šaukštų grietinės
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
Apatiniam sluoksniui – grybų, 3 pieniškų dešrelių, prieskoninių žolelių mišinio. Galimi įvairūs įdaro variantai, pagal skonį (konservuoti žirneliai, konservuoti kukurūzai, kumpelis, rūkyta dešra, obuoliai ir kt.).
Užpilui – 300 g 12% grietinėlės, 3 kiaušinių, 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio.
Viršutiniam sluoksniui – labai plonai pjaustytų cukinijų riekelių, džiovintų žolelių prieskonių.
Gaminimas
Į miltus sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą, suberti druską, kepimo miltelius. Baigiant minkyti tešlą sukrėsti grietinę.
Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, tačiau būti ne per kieta.
Tešlą iškočioti ant kepimo popieriaus pagal skardos dydį. Tešlos storis turi būti ne didesnis nei 0,5 cm.
Skardoje ant iškočiotos tešlos uždėti apatinį įdaro sluoksnį.
Kiaušinius išplakti su grietinėle ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Plakinį supilti ant apatinio įdaro sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti smulkiai pjaustytą cukiniją ir pabarstyti žolelių prieskoniais.
Kepti 200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol gražiai apskrus.
Gardus ir karštas, ir šaltas. Skanaus!
👍