Cukinijų uogienei reikės:
apie 500g cukinijos be sėklyčių,
apie 150g cukraus (pagal skonį),
žiupsnelio rūgštelės, kad vos vos jaustųsi rūgštumas ( galima ir citrinos),
0,5 a.š. arba mažiau cinamono.
Cukiniją sutarkuoti, suberti cukrų, cinamoną, rūgštelę. Jei reikia, įpilti šaukštelį vandens. Nors ant elektrinės viryklės verdant, nepilu vandens, nes silpnai pakaitinus, sulčių šiek tiek atsiranda savaime. Pavirti keliolika minučių, kol cukinija suminkštės.
Aš dar sutrinu smulkintuvu (blenderiu).
Jei skystoka, galima pavirti ilgėliau maišant, nors pravėsusi ji kiek sutirštėja.
Uogienę aš verdu tam kartui valgyti, nekonservuoju. Jei konservuoti, cukraus ko gero reiktų daugiau.
Šį kartą su šia cukinijų uogiene kepiau sausainukus. Jiems naudojau pirktinę - Mantingos sluoksniuotą bemielę tešlą.
Atšildžiau tešlos lapelius, pakočiojau truputį. Į uogienę įdėjau šaukštelį krakmolo ( uogienės reikia gerokai mažiau, nei gaunasi iš nurodyto kiekio). Gaminau norimos formos sausainukus.
Kepiau įkaitintoj orkaitėj apie 15-20min 200 laipsnių temperatūroje. Pravėsusius apibarsčiau cinamonu.
Skanaus !
Čia tik per atostogas ir šventes taip 😀. Tegu džiaugiasi, kol atostogauju 😀.
😛😛😛😛
Jūsų šeimyna laiminga, kai šitiek skanėstų sulaukia. 😀
mmm... 🌷