Darau apyrankę: pasiruošimas, idėjos, priemonės

Darau apyrankę: pasiruošimas, idėjos, priemonės

07. Feb 2015, 20:26 Krisliukas Krisliukas

Sveikos gyvos,

Niekada negaminau papuošalo. Buvo toks laikas, kai labai norėjau pamėginti, bet patingėdavau įsigyti priemonių, ir tas noras, taip staiga atsiradęs, greit ir išblėsdavo.

Tad dabar atsirado puiki proga save išbandyti. Namuose priemonių neturėjau jokių, išskyrus kelis karoliukus, kurie labiau tiktų dukrytės apyrankei.

Pirmiausia norėjau idėjos. Internete radau įvairiausių grožių. Labai norėčiau štai tokios apyrankės. Gal kada pabandysiu susivert (o gal nunert) ir tokią.

20150207195916-54930.jpg

Ši labai būtų tinkama Irmai (Aantaitei). ;)

20150207195939-81171.jpg

Žodžiu, idėjų pilna, tik reikia imti ir mėginti.

Taigi, iš pradžių užsimaniau perlų apyrankės. Bet geriau pamąsčiau ir prisiminiau, kad turiu dvi tikrų perlų apyrankes. Tai kam man dar trečia. Retokai nešioju papuošalus, pasipuošiu tik ypatingomis progomis.

Taip benardant apmąstymuose kilo mintis pasidomėti, kokie akmenys tinka mano zodiako ženklui - žuvims.

Taigi žuvų ženklo moterims tinka perlai, ametistas, smaragdas, safyras, rusvieji koralai, turkis, mėnulio akmuo ir žadeitas. Kai kurių akmenukų internetinėje parduotuvėje neradau, perlai atkrito iškart. Bet "užkabino" koralai. Į krepšelį susidėjau raudonos spalvos karoliukus. Bet dar kartą perkračiau makaulę, ir prisiminiau, jog raudoną apyrankę turiu gan prabangią susivėrus iš trolių karoliukų (būtent raudonos spalvos ir sidabro). Tad trečią kartą teko keisti planus.

Pasidomėjau, kokias savybes teikia kiekvienas akmuo. Ir galiausiai išrinkau tamsiai žalios spalvos (gal nuotraukoje nelabai matos) 12 mm apvalius kalnų žadeito akmens karoliukus. Žadeitas - padeda dirbti mėgstamą darbą, teikia ramybę (kurios man tikrai reik kasdien), harmoniją ir džiaugsmą.

20150207201246-15416.jpg

Jei pavyks susiverti apyrankę, mielai ja pasipuošiu prie savo žalių akių. Dar vienas pastebėjimas, nemaniau, kad tie karoliukai tokie sunkūs.

Absoliučiai visas priemones įsigijau vėriniams.lt parduotuvėje. Ten tiek visko daug, ir taip visko norėjos, kad iš tikro sugaišau visą vakarą, ir net pavargau, kol išsirinkau. Ačiū už suteiktas nuolaidas ir labai greit pristatytą siuntinuką!

20150207201117-46846.jpg

20150207201142-45812.jpg

20150207201212-92973.jpg

Bandžiau skaičiuoti, kiek man karoliukų reikės, kiek intarpėlių ir pan. Bet nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio (nebūčiau filologė).

Tiesa, prašoviau pro šalį išsirinkdama mažesnius to paties kalnų žadeito karoliukus. Pirkau 4 mm, o reikėjo tikrai imti kokių 8 mm. Neturėjau supratimo, kaip atrodo tokio dydžio karoliukai, bet nemaniau, kad jie bus tokie mažiukai mažiukai.

Išrinkau ir sidabrinės spalvos troselį, ir valą karoliukams verti. Dar nenusprendžiau, ką geriau naudoti.

Mano apyrankės vizija turėtų būti panašiai tokia. Nepykit, piešti niekada nemokėjau, tai gal ir juokingai atrodo mano brėžinukas.

20150207201513-15598.jpg

Apyrankė - iš dviejų eilių karoliukų. Šios dvi eilės dar turėtų būti apvytos sidabriniu troseliu su tais mažiukais 4 mm karoliukais.

Kol kas man pačiai viskas labai sudėtingai atrodo. Gal teks keisti pačią apyrankės idėją. Bus matyti beveriant.

Lauksiu kitų pamokėlių.

Kristina.

08. Feb 2015, 15:17

Laba diena, džiugu Jus čia matyti ir dar taip kruopčiai besirengiančią. Sveikintina, kad tiek daug nuveikėte, visko išsirinkote ir dar brėžinys pateiktas. Kad neįvertinot dydžio nieko tokio, viską galima koreguoti ir dar atrasti įdomesnių sprendimų. Dėl sumanymo troseliu apvynioti apyrankę kilo nerimastinga mintis, kad jis gali nepriglusti prie apyrankės, tam geriau yra floristinė vielutė, taip pat troselis yra šiurkštus, gali drėgsti ranką, taip pat paslėpti jo galus bus sunkoka, nes yra standus, bet lengvai pažeidžiamas, deformuotis gali. Bet... viskas yra ieškojimų kelyje 😉 versit, ardysit ir vėl viskas iš naujo tol, kol gausis norimas rezultatas. Matau, kad pirkote užsegimą dviejų eilių, tad apyrankę tokią daryti bus nesunku. Sėkmės darbuose 🌷