Darnių santykių gidas: kas labiausiai puoselėja ryšį

Darnių santykių gidas: kas labiausiai puoselėja ryšį

28. Jun 2017, 11:11 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Posakis, teigiantis, kad geri tarpusavio santykiai yra darbas, žinomas daugeliui. Tačiau kaip yra iš tikrųjų? Poros santykių pradžioje kibirkščiuoja žiežirbos, aistra, kasdienybėje paskęsti neleidžia flirtas, mielos staigmenos, apkabinimai ir „drugelių plazdėjimo“ pojūtis... Visgi vėliau visa tai blėsta ir į santykius vis labiau braunasi rutina. Jei nenorite įsileisti rutinos, nuolat puoselėkite tarpusavio ryšį ir mėgaukitės kartu praleistomis akimirkomis. Kaip? Jums padės šis trumpas santykių gidas.

Pozityvumas

Kai liūdime patys, tikimės užuojautos ir palaikymo, tačiau patys ne visada skubame padėti nusiminusiam – pripažinkite, tai nėra labai smagu. Apverskite viską aukštyn kojomis ir daugiau laiko skirkite pozityviems dalykams: džiaukitės mažais pasiekimais, švęskite kiekvieną svarbią akimirką ir rinkite malonius atsiminimus. Pavyzdžiui, prieš paaukštinimą darbe pakvieskite savo antrąją pusę pailsėti, tarkime, Druskininkuose „Grand SPA Lietuva“, o vardo dienos proga neapsiribokite gėlėmis ir būtinai nueikite skanios vakarienės – tai ne tik pramoga, visų pirma tai proga smagiai praleisti laiką drauge.

Mėgaukitės atsiminimais

Geri atsiminimai yra puikiu vaistu net ir tais laikotarpiais, kai sekasi blogiau. Nuotraukas, kuriose įamžintos bendros patirtys, kelionės ar atradimai atsispausdinkite ir kabinkite namuose: ant sienos, šaldytuvo ar netgi vonios kambaryje. Smagūs atsiminimai – tai geros emocijos, kurios net ir susipykus greitai suminkštins abiejų partnerių širdis vos pažvelgus į nuotrauką. „Ar prisimini, tą jaukią vakarienę „Grand SPA Lietuva“ restorane, kai šventėme tavo paaukštinimą, mielasis?“ – tereikia paklausti ir rutininės problemos akimirksniu išgaruos.

Žaismingumas

Visada žvelkite į kasdienybę žaismingai ir spontaniškai. Antroji pusė sudaužė jūsų mylimiausią puodelį? Tai puikus metas drauge leistis į naujo paieškas! Vakarienė netyčiomis susvilo ant viryklės? Netepkite sumuštinių, o važiuokite vakarieniauti... prie jūros! Užsikimšo vonia? Iškvieskite meistrus ir pabėkite savaitgaliui į „Grand SPA Lietuva“ vandens parką Druskininkuose. Spontaniškumas ir žaismingumas neleis nuobodžiauti ir suteiks daugiau prieskonių gyvenimui. Nebijokite eksperimentuoti ir mėgaukitės vienas kito dėmesiu, užuot teisę dėl mažų kasdienių nesėkmių dovanokite geras emocijas.

Pabėkite nuo kasdienybės

Net jei kartais atrodo, kad atostogoms tikrai nėra nei laikų, nei pinigų, nedvejokite. Aplinkos pakeitimas ir trumpas pabėgimas dviese tikrai suteiks naujumo pojūtį, o bendri išgyvenimai sustiprins poros tarpusavio ryšį. Net ir keletas dienų kurorte suteiks naujos energijos tiek santykiams, tiek kasdieniams darbams. Svarbu visada rinktis kokybę, o ne erzinančias smulkmenas, pavyzdžiui, daugelio lietuvių ir užsienio svečių pamėgtas „Grand SPA Lietuva“ užtikrins, kad viskuo bus pasirūpinta už jus, taigi atvykus čia teliks mėgaukitis gyvenimo malonumais: malonia atmosfera, moderniu interjeru, gardžiu maistu, romantika, magiškomis vandens galiomis.

Naujovės

Ne bėkite, o siekite naujovių. Kaskart pasitaikius progai atraskite mielą smulkmeną namams, periodiškai pervilkite sofos pagalvėles kontrastingais užvalkalais, jei keliaujate – nepamirškite ir suvenyrų sau. Neleiskite sau užsisiūbuoti rutinoje ir kartu joje nenuskęs antroji pusė. Drauge išmėginkite naują receptą, leiskitės į dar nebandytas pramogas ar atraskite naujas vietas – pažinimo džiaugsmas ir iššūkiai labai suartina, bendri išgyvenimai sutvirtina santykius ir puoselėja tarpusavio ryšį. Padėdami ir palaikydami vienas kitą poroje rūpinamės ir kartu jaučiamės saugūs, o labai svarbu kasdieniam bendravimui ir pasitikėjimui.