Daržovių-vaisių salotos "Vitaminų krepšelis"

Daržovių-vaisių salotos "Vitaminų krepšelis"

14. Mar 2012, 12:00 ausryte12 ausryte12

Šį kartą siūlau pasigaminti neįprasto skonio daržovių - vaisių salotas. Kodėl neįprastas, pasižiūrėkite patys.

 

Taigi, mums prireiks:

Didelės geltonosios paprikos,

greipfruto,

kivių,

salierų,

pomidorų.

 

Padažui:

natūralaus jogurto.

Visas daržoves ir vaisius supjaustome kubeliais,

Dedame 2-3 šaukštus jogurto, išmaišome.

Na beliko tik patiekti. Aš sugalvojau tai padaryti paprikoje.

 

Skanaus!

P.S. Greipfruto reikėtų nepadauginti, o jeigu jis apskritai jums nepatinka dėl savo kartaus skonio, tuomet siūlau jį pakeisti apelsinu.

 

Šios salotos išties vertingos, nes jose gausu įvairių vitaminų.

 

Paprikose ypač daug įvairių vitaminų: C, B1, B2, B6, E, D ir kt. Paprikos yra bene didžiausias vitamino P šaltinis. Ruošiant paprikas maistui vitaminai gerai išsilaiko. Ypač mažai prarandama vitamino C, nes paprikose nėra jį skaldančio fermento. Be to, paprikose yra nemažai mineralinių medžiagų - kalio, geležies, magnio bei fosforo.

 

Greipfrutuose didelis kiekis vitamino C stiprina imuninę sistemą, vitaminai B, D padeda normalizuoti virškinimo sistemą, kraujospūdį, gerina kepenų funkciją, stiprina širdį. Taip pat, greipfrute esančios medžiagos yra būtinos, norint turėti gražią ir sveiką odą. Greipfrutuose esantis flavonoidas, kuris suteikia vaisiui kartoką skonį, padeda kepenims deginti riebalus.

 

Kivis pasižymi ne tik išskirtiniu skoniu, bet ir naudingomis savybėmis. Šis nedidelis vaisius – tikra žalioji vitaminų bomba! Jame yra mažiau negu 50 kalorijų, tačiau vienas kivis aprūpina žmogų visos paros vitamino C kiekiu. Taip pat jame labai daug magnio, kalio ir celiuliozės, o cholesterolio neturi visiškai! Be to, kivis turi vitaminų E, B1 ir B2, PP ir A.

 

Valgant kivius galima išvengti trombų atsiradimo ir oftalmologinių problemų. Kivis padeda normaliam maisto virškinimui ir yra ideali antistresinė priemonė. Šis vaisius stiprina žmogaus imuninę sistemą ir kraujagysles. Taip pat kivius galima vartoti laikantis įvairių dietų.

 

Salierų maistinę vertę lemia vitaminai, mineralinės medžiagos, eteriniai aliejai (jų čia susikaupia per 10 proc.) bei panašų į inulino veikimą turintys hormonai. Salieruose gausu K, Na, Ca, P, Fe ir kitų mineralinių medžiagų, vitamino E, šiek tiek vitamino C (38-44 mg/proc.), karotino. Be vitamino B12, salieruose dar randamas beveik visas B grupės vitaminų kompleksas - B1, B2, B6, pantoteno rūgšties, bioflavonoidų ir kt.

 

Pomidoruose Juose yra obuolių ir citrinos rūgšties, baltymų, vitaminų B1, B2, B3, PP, vitamino A, geležies, sieros, jodo, kalio druksų ir vieno stipriausių natūralių antioksidantų - likopeno.

 

Naudotasi šaltiniais:

 

http://www.manodieta.lt/naujiena/greipfrutu-dieta

http://www.15min.lt/naujiena/zmones/grozisnsveikata/paprikos-skonis-grozis-sveikata-53-5003#axzz1p4kVB0De

http://www.manoukis.lt/print_forms/print_st.php?st=8065&m=27

http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/salieras-ne-tik-prieskonis.d?id=14214395

http://www.vitaminai.lt/lt/straipsniai/jaunystes-ir-grozio-saltinis/

 

 

 

Dalyvaukite konkurse: Vitaminų bomba

 

Pagrindinis prizas - leidyklos "Nieko rimto" knygelė „Muminuko mamos receptai“

muminukai

ukite konkurse: Vitaminų bomba
 
Pagrindinis prizas - leidyklos "Nieko rimto" knygelė „Muminuko mamos receptai“

 

 

15. Mar 2012, 15:15

Labai vilioja 😀

14. Mar 2012, 20:06

gražu beabejo ir skanu 😛

ausryte12 ausryte12 14. Mar 2012, 12:45

aciu 😉

14. Mar 2012, 12:21

o jau atrodo kaip graziai 😍