Debiutas vaikų bėgimo varžybose

Debiutas vaikų bėgimo varžybose

04. May 2018, 22:41 Deivės Mama Deivės Mama

Tapdama pavasario Mamyčių klubo blogere pasižadėjau pasakoti kaip aš leidžiu paskutiniuosius vaiko priežiūros atostogų mėnesius, kai mano vaikas jau lanko darželį, o aš galiu laiko skirti savo pomėgiams. Vienas kurių - bėgimas.
Laiko bėgioti gal ir būtų į marias, jeigu ne periodiškas mano beveik dvimetės sirguliavimas: palanko darželį porą savaičių, o tada ir vėl gydymasis nuo slogos ir kosulio namie.

Bet ir tokiomis sąlygomis, kad ir ne tobulai fiziškai pasirengusi, išbėgau pirmiesiems šių metų savo varžybiniams startams.
Iš pradžių bėgimas Juodšiliuose, tada dalyvavimas I-ajame šių metų Fabrikų krosų Ukmergėje etape, po to Visagino pusmaratonyje įveikti 10 km ir galų gale pirmas kartas Miško trasoje.

Mano dukra beveik į visas šias varžybas vyko kaip mane palaikančiosios komandos dalis, išskyrus Visaginą, į kurį kartu atvyko dalyvauti ir savo pirmajame 400 m. bėgime.

Pasiruošimo startui akimirkos atrodė daug žadančios: bėgikės numerio tvirtinimo procesas buvo labai entuziastingas, pati bėgikė vadovavo kur ir kaip viską tvirtinti. Juk taip gerai anksčiau išmoko matuotis mamos bėgimo numerius ir medalius. Tik štai, vaikų bėgimo starto momentui išaušus, jaunoji bėgikė ėmė ir persigalvojo, nuspręsdama nebėgti. Na, nieko tokio. Bus dar kitų kartų pabandyti bėgti iš naujo.

20180504223027-83113.jpg

20180504223646-13368.jpg

Štai jau tradicija tapęs ir gausų būrį vaikų suburiantis Unicef vaikų bėgimas šiais metais yra skirtas dėl bado išsekusiems vaikams Mozambike. Bėgimo šūkis – „BĖGSIU UŽ MAISTĄ“. Švenčiant Lietuvos atkūrimo šimtmetį ir Unicef Lietuva 25 metų jubiliejų, Unicef vaikų bėgimas gegužės-birželio mėnesiais vyks ne tik Vilniuje. Druskininkuose, Kaune, Klaipėdoje, Kretingoje mažieji bėgikai taip pat galės pademonstruoti savo bėgimo įgūdžius ir paremti dėl bado kenčiančius vaikus. Pabandysiu prikalbinti dalyvauti savo mažąją bėgiotoją. Kviečiu ir jus registruoti savo vaikus:  http://unicef.lt/registracija-unicef-vaiku-begimas-2018/.

Gintarep Gintarep 06. May 2018, 10:29

👍🌷🌷

Vytulka Vytulka 05. May 2018, 15:02

Miško trasoje ir maniškiai prabėgo 😃 Smagu vaikams, mato, kad tėvai bėga ir patys bėgikais nori būti.

floryte floryte 04. May 2018, 23:02

Na bet su medaliu mažoji bėgikė🌷😉