DISKUSIJA: Ar gyvenant užsienyje visada reikia mokėti tos šalies kalbą?

DISKUSIJA: Ar gyvenant užsienyje visada reikia mokėti tos šalies kalbą?

09. Feb 2016, 14:02 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Primename, kad paskutinį mėnesio šeštadienį "Mamyčių klubo" laidos kūrėjai parengia vieną išsamią temą ir tam skiria visą laidos laiką. Praėjusį mėnesį kalbėjome apie gimdymą namuose, o šį mėnesį, tiksliau - vasario 27 dieną 9.30 MK laidoje bus nagrinėjama tema "Tėtis dirba užsienyje".

Iki tol kviečiame dalyvauti blogų konkurse "Tėtis dirba užsienyje", kurio laimėtoją rinksime vasario 29 d., na o šiandien padiskutuokime - ar visada gyvenant užsienyje būtina mokėti tos šalies kalbą?

Neretai daugeliui atrodo, kad gyventi svetur - ir geriau, ir lengviau, nes ten lengviau uždirbama pragyvenimui, be to - ne visada reikia įvaldyti užsienio kalbą. Bet būna įvairių patirčių. Pasidalinkite savąja!

Ar visada užsienyje reikia mokėti susikalbėti tos šalies kalba?

Ar jūs gyvenote kada nors kurioje nors užsienio šalyje? (gal gyvenate?) Jei taip - kurioje, ką ten veikėte? Kiek laiko gyvenote?

Ar teko dirbti svetur? Kokį darbą? Ar dirbote darbą, kuris ne tik davė jums pelną, bet ir malonumą?

Gal lankėte kokius nors kursus, kad galėtumėte visapusiškai integruotis į visuomenę?

Kokią užsienio kalbą žinojote? O gal jos visai nemokėjote ir puikiausiai gyvenote?

Laukiame jūsų asmeninių patirčių komentaruose!

20160208161357-57977.jpg 

Jau trejus Anglijoje? Įdomu, labai lauksime jūsų blogo - parašykite, kaip sekasi ten gyventi, o gal ir dirbti. Jei matėte, vyksta konkursas "Tėtis dirba užsienyje" - bet nebūtinai reikia rašyti, kad vien tėtis dirba, apskritai, kodėl išvykote svetur ir kaip sekėsi ten pritapti. Labai lauksim 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 09. Feb 2016, 15:14

Aš irgi manau, kad bent vieną užsienio kalbą (o jau geriau kelias) geriau mokėti. Aš dirbau Danijoje sezoninį darbą būdama studentė, bet angliškai puikiai su šeimininkais susikalbėjome (nes danų kalba, oje oje kokia laužyta, moku tik ačiū - tak😀 Bet jei gyvenčiau ir dirbčiau ilgėliau kurioje nors šalyje, būtinai mokyčiausi jos kalbą. Manau, taip gerbiame pirmiausia tos šalies gyventojus ir kultūrą bei patys tobulėjame 😀