Diskusija: Ar dovanotumėte berniukui lėlę, o mergaitei - mašinėlę?

Diskusija: Ar dovanotumėte berniukui lėlę, o mergaitei - mašinėlę?

24. Jul 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Einant į vaiko gimtadienį, įprasta dovanoti jam žaislų pagal lytį. Berniukui - mašinyčių, lėktuvėlių ir robotukų. Mergaitei - lėlyčių, žaislinių virtuvės indelių ir panašiai.

Ar turi jūsiškiai vaikai žaislų, skirtų priešingai lyčiai? Berniukai - lėlyčių, mergaitės - mašinėlių ? O gal jūs jų pirkote sąmoningai?

Ar mielai vaikai žaidžia su jais?

Kaip jūs manote, ar to reikia vaikui? Gal jam visiškai užtektų jo lyties žaislų, berniukui - berniukiškų, mergaitei - mergaitiškų?

Kokia jūsų nuomonė?

mama ingrida mama ingrida 26. Jul 2015, 01:11

Jei žinočiau jog berniukas nori lelės ar mergaitė mašinytės tikrai nuneščiau dovanų.O mano sūnus labai mėgsta žaisti su indukais,lėlytėmis ir kitais ,,mergaitiškais"žaislais,o dukryte taip pat neaatsisako brolio mašinų pastumdyti,kartais net susipeša su broliu dėl jų😀

pypse pypse 25. Jul 2015, 13:22

As savo berniukam nupirkau ka tik mpnster high leles. Kyla ir leliu namas.
vaikiai turi roziniu maikiu. Virtuvele. Indelius. O pilies bokste gyvena dvi princeses. Dar turi blizganciu karoliu. O dviratis dickio pink spalvos. Man jau ikyrejo parkuose vaiku patebejimas kodel jis mergaitiskas. Norejau ir perdazyt bet jam grazus o ir ats tobula ismokom. Anksciau sakydavo kodel mergaitiskas? O dabar sako "bet uz tai kaip lekia!"

jaldija jaldija 24. Jul 2015, 16:09

Paprastai pasidomima ko vaikas norėtų, tad jei į norų sąrašą patenka lėlytė ar mašinėlė, kodėlgi ne, aš už 😀
Buvo laikas kai Airidas lėlių vežimėlio norėjo, meškiukams vežiot 😀 Tai jei būtų gimtadienis pasitaikęs tame laikotarpyje būtų tikrai gavęs. Pradėjęs eit į darželį, ten atsižaidė su vežimėliu 😀

jaldija jaldija 24. Jul 2015, 16:05 Gintarep

Skaitai mano mintis ?👍 Ir aš tokios pačios nuomonės 😀

floryte floryte 24. Jul 2015, 11:06

Naujausios psichologinės tendencijos yra tokios, kad vaikams yra būtina turėti priešingos lyties žaislų, t. mergaitėms - mašinėlių, o berniukams lėlių. Nes vaikas turi įgauti patirties įvairiose sferose - daiktų ir žmonių. Kaip gi berniukas mokės užaugęs užjausti, globoti ir pan. kitą žmogų, jei nebus žaidęs su lėlėmis, o tik su žaislais - daiktais, t. y. mašinomis, konstruktoriais ir pan.? Mano dukrytė irgi turi mašinėlių ir su jomis be abejo, žaidžia😀.

Gintarep Gintarep 24. Jul 2015, 09:22

dabar turbut jei berniuka pamatysim zaidzianti su lelyte, pradesim bent mintyse moralizuoti, ane? O kai tas berniukas uzaugs ir bijos rupintis jau tikra, gyva lelyte irgi pradesim moralizuoti? Tai is kur tam vyriskam berniukui gauti patirties gyvu lelyciu prieziurai?

24. Jul 2015, 08:37

Aš taip pat tame nematau nieko blogo. Mano mergaitė pati išsirinko kelis mašinų modeliukus. Turime ne vieną mašiną žaislų dėžėje. Čia normalu. Ateina toks etapas, kaip mergaitės domisi "berniukiškais" žaislais, berniukai - "mergaitiškais". Ir kodėl suvokimas, kad jeigu mašinytė, tai jau būtinai berniukiška. Yra visokių gražių, pritaikyta mergaitėms, mašinyčių modeliukų. O dėl dovanojimo?Žinoma, pati savo iniciatyva, gal ir nedovanočiau, jeigu tik tėveliai parekomenduotų. Manau, tai sveikas vaiko vystymasis - visi mazgiai pereina šį etapą.

24. Jul 2015, 08:15

Maniskei labai patinka pazaisti su tomis keliomis masinelemis, kurias turi 😃 nematau nieko blogo

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 24. Jul 2015, 07:43

Draugė, dirbanti Švedijos kompanijoje, savo kolegos, kuris pasakojo, kaip jo sūnus mėgsta gaminti juokais paklausė - tai gal jam virtuvėlę reikėtų nupirkti. Kolega patikino, kad jo sūnus seniai ją turi.
Va taip.
Ir aš dabar rožinius drabužius naikinu 😃 Jeigu prašo - perku, bet šiaip (o Olivijos garderobe turbūt išvis) rožinės vengiu. Olivija dar ir be plaukų, su džinsais ir oranžiniais marškinėliais yra "garantuotas" berniukas.
Įsijaučiau. čia man opi tema 😃

Gintarep Gintarep 24. Jul 2015, 07:18

kas eisite pas mus, mums prasome masinytes 😀 zinoma as apie dovanu laukima pajuokavau, bet visi pazistami mums taipir dovanodavo, nes mano panikei lelytes nedomino, tiesa dabar su Elza ("Ledo salis"😉 zaidzia, bet vis vien labiau domina zaislai, kurie visuomeneje priskiriami berniukams.....tad viskas priklauso nuovaiko, jei mergaitei reikia masinos, tai ir nesciau masina, o ne lele