DISKUSIJA: natūralus gimdymas ir Cezario pjūvis - turi įtakos vaiko asmenybei?

DISKUSIJA: natūralus gimdymas ir Cezario pjūvis - turi įtakos vaiko asmenybei?

06. May 2015, 14:54 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dviejų vaikučių mama Monika nori padiskutuoti įdomia tema.

Štai jos laiškas:

Sveikos mamytės, iškilo man tokia dilema, apie kurią vis pagalvoju. Mano istorija tokia: prieš beveik 7 metus susilaukiau dukrelės, kuri gimė po Cezario pjūvio operacijos, antrą vaikeli pagimdžiau pati.

Žinoma, Cezaris buvo atliktas ne iš karto, po ilgų laukimo valandų, gal pavyks pačiai pagimdyti, bet...antrą vaikelį pagimdžiau be jokių nuskausminamųjų, žinoma, irgi po beveik 12 valandų, gimė sūnus prieš metus.

Dabar, kai turiu du vaikelius, galiu palyginti, kaip skiriasi jų augimas, ar jie panašūs, kuo skiriasi. Bet man įdomiausiai tai, kai auginau savo pirmagimę, prisimenu, kad ji buvo visai kitokia, neskaitant jos bemiegių naktų, ji buvo, kaip aš sakau - "čigono vaikas".

Nes ji eidavo pas bet ką ant rankų ir visiškai jai nesvarbu, ar tai mama, ar svetimas žmogus. O sūnus mano visai kitoks - jam nėra geriau už mamą, jis net pas tėtį ar močiutę, kuriuos mato kasdien, retai eina ant rankų. 

Ir kas įdomiausia, niekam neduoda prie manęs prisiglausti, visus muša, kad tik pasitrauktų nuo manęs, o jau kai pasitraukia, tai stipriai mane apsikabina, prisiglaudžia ir nepaleidžia. 

Nors man mama vis sako: nedaryk jo "mamos sūneliu", bet iš tiesų juk jis man vaikas, ir visai nesvarbu, ar jis berniukas, ar mergaitė, aš tiesiog auginu vaiką. O mano meilė visiškai tokia pati ir nepriklauso nuo lyties.

Kaip Jūs, mielos mamytės, galvojate - ar tai gali įtakoti gimdymas, kokiu keliu vaikelis atėjo į šį pasaulį -  natūraliu būdu ar po cezario? O gal tai tiesiog lemia vaiko charakteris...

07. May 2015, 19:37

Mano vaikai taip pat vienas gime cp pagalba nes sedejo aukstyn galvyte o kitas gime naturaliai. Jie abu labai skirtingi kaip diena ir naktis. nezinau bet su vyresneliu gimusiu cp nelabai randam bendra kalba ir aplamai kartais atrodo kad nera jokio rysio tarp musu. Va tetis tai jam visas pasaulis priesingai matasis gimes naturaliu budu yra visiskas mamos vaikas. Ne bet kas jy paims, jei nakty verkia tai jau tetis nepades butinai turiu eiti as nes kitaip dar labiau verkia ir saukia mane. Labai daznai ateina apkabina mylu mylu padaro bucky duoda, o is vyresnelio to nesulaukiu deja. Tai net nezinau ka tai lemia bet vaikai tikrai labai skirtingi

06. May 2015, 22:08

As turiu dvi mergaites 9 ir 4 metuku.Pirmaoji mergaite gime po cezario pjuvio,nes galvyte sedejo virsuje,o antra mergaite gimdziau pati.Mergaites visiskai skirtingos,vyresnele labai rami mergaite,netgu letoka,vaikysteje buvo labai nedrasi net nemegdavo kai svetimas zmogus i ja paziuredavo iskart zirzdavo,o vat mazoji tikras vijurkas,vienoj vietoj nusedeti negali,bendrauja su visai nors ir pirma karta mato,bet nemanau,kad tai del gimdymo budo,manau kiekvienas vaikas gimsta asmenybe ir visi jie skirtingi😀

sraigiukas sraigiukas 06. May 2015, 22:03

Man regis tai yra visai natūralus antro vaiko elgesys. Aš abi gimdžiau cezario pagalba, dėl neprasidėjusios veiklos, ir pirma dukrytė irgi ėjo per visų rankas, o mažoji ne ji atsargesnė, pažiūrės, patyrinės ir gerai pagalvos eiti ar neiti

kvikutis kvikutis 06. May 2015, 17:27

Būtų įdomu išgirsti daugiau mamų palyginimų, kurios gimdė natūraliai ir cp pagalba :-) aš turiu tik vieną vaiką tad nelabai galiu kažką lyginti :-)