Diskusija: specialios kasos tėvams - privalumas ar tik reklama?

Diskusija: specialios kasos tėvams - privalumas ar tik reklama?

23. Aug 2016, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Didesnėse parduotuvėse prieš keletą metų atsirado naujovė - specialios kasos besilaukiančioms mamoms ir tėvams su mažyliais, kurie turėtų būti aptarnaujami be eilės. Atslūgus reklamai, kartais sunku suprasti ar ši paslauga iš tiesų veikia. 

Skirtingos sąlygos

Net jeigu ši kasa ir būna parduotuvėje, nevisad ji veikianti, todėl teks stoti į paprastą eilę ir nelaukti jokių privilegijų. 

Be to, kiekvienoje parduotuvėje būna skirtingos sąlygos: jeigu nebūna tėvelių ar nėštukių, ten apsipirkinėja visi norintys. Žinoma, jie turėtų užleisti atėjusius tėvus, bet fiziškai sunku prasibrauti jau pro stovinčius prie kasos žmones. 

Kitos kasininkės griežtai nepriima sąlygų neatitinkančių žmonių ir net jeigu tavo vaikas bėgioja šalia su tėčiu - nėra įrodymo, nėra ir pirmenybės. 

Kas yra mažyliai?

Kitas aspektas, kad tokiose kasose apsipirkinėja visi žmonės su vaikais. Nors aiškiai nurodyta, kad kasa skirta būnantiems su mažais vaikais (kai kur net parašyti ir sąlyga „iki trejų metų“), kasininkės griežtai to nevertina. Todėl nestebina šalia stovintys jau vidurinės mokyklosslenkstį peržengę „mažyliai“. 

Be to, tokios kasos būna po vieną parduotuvėje, o apsiperkančių su vaikais - dešimtys. Kartais patogiau apsipirkti paprastoje kasoje, nei specialioje, nes eilė būna trumpesnė. 

Kaip jūs vertinate specialias kasas - naudojatės jomis? Kokie reiškiniai jus dažniausiai jose stebina?

jugile jugile 24. Aug 2016, 12:58

Naudojamees. Bet daznai buna, kad pries mane stovi zmones su kruva prekiu jau isdetu ant takelio ir kasininke nekreipia demesio kokie zmones stovi kasoje. Taip pat daznai ta kasa apskritai nedirba

Natele Natele 23. Aug 2016, 19:07

Naudojomės ne kartą, kol vaikai dar mažiukai buvo. Dabar dar retkarčiais užsukame į tą kasą, jei ji tuščia, nors dukrytė jau didesnė nei 3m. Patinka man ši kasa tiek Maximoje, tiek Rimi.

ramune. ramune. 23. Aug 2016, 18:26

Kai tik šios kasos veikia, visuomet naudojamės. Dukrytė labai nekantri, šiose kasose dažnai būna greičiau. O jei dar kasininkė atkreipia minimaliai dėmesio ir nusišypso vaikučiui, iš vis super!

LePukuota LePukuota 23. Aug 2016, 15:09

Naudojuosi, bet dažniausiai ta kasa neveikia Maximoje, arba užsigrūdusi pilvotų vyrų, kurie ne sauskelnes perka, o butelį su laipsniais... tai labai nuvilia. Bet būna veikia viskas kaip priklauso, tada išties palengvina.

floryte floryte 23. Aug 2016, 10:56

Naudojamės. Išties palengvinimas 😀

Loreta_K Loreta_K 23. Aug 2016, 10:21

Mums tikriausiai labai sekasi, nes visada apsipirkimo metu einame į specialią tėveliams su mažyliais kasą kuri visada dirba, nesu nė karto susidūrusi su kokia blogybe, atvirkščiai te dirbančios kasininkės/ai labai atsakingi, nepriima pirkėjų, kurie neatitinka nurodymų, malonūs, visada skenuoti prekes pradeda tik kai išsikrauni viską iš vežimėlio ir pan. Bent mūsų pamėgtame prekybos centre tokios kasos ne tik reklama, o veikia be priekaištų 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 23. Aug 2016, 10:16

Visada naudojamės, labai patinka Rimi, ten be vaikų ar pilvuko niekaip nieko daugiau neleidžia. Tai nereikia praeidinėt pro paprastus pirkėjus. Bet ir kitose parduotuvėse einam, pro visus praeinam ir džiaugiamės tokiom kasom 😀 Tik senyvi žmonės paburnot mėgsta jei ir jie ten laukia 😃