Draugo vaikas šalinasi: kaip sutarti?

Draugo vaikas šalinasi: kaip sutarti?

02. Jan 2013, 07:00

Kai ateini į kitą šeimą, sunku ne vienam - tiek mylimam žmogui, tiek jo vaikams. Kaip elgtis su mylimojo vaiku? Kaip užmegzti su juo draugiškus santykius? Ar įmanoma tapti jam „sava”?

 

Iš laiško:

 

Draugauju su vedusiu vyru pusę metų, jis turi 8 metų sūnų, aš – mažametę dukrytę. Abu vaikai gerai sutaria, tačiau jo sūnus, rodos, manęs nemėgsta. Mes nesipykstame, bet, jaučiu, kad jis šalinasi manęs. Kaip elgtis tokiu atveju?

 

Psichologas Antanas Mockus:

 

Rašote, kad draugo sūnus Jūsų šalinasi, o Jūs norėtumėte jam patikti ir tapti sava. Tokioje situacijoje ne tik nuo Jūsų priklauso, kaip greitai tapsite sava.

 

Suprantu, kad norite kuo greičiau užmegzti gerus santykius su draugo sūnumi. Mes visi daugiau ar mažiau norime patikti kitiems. Bet vargiai tikėtina, kad vaikui patiktų matyti kitą moterį savo mamos vietoje.

 

Kokie bebūtų santykiai tarp Jūsų draugo ir jo žmonos, paprastai vaikai nori, kad tėtis būtų kartu su mama. Tai natūralus ir suprantamas noras.

 

Greičiausiai ir Jūsų draugo sūnui sunku priimti kitą moterį šalia savo tėčio. Pusė metų tam nėra ilgas laikotarpis. Svarbiausia leisti vaikui savo tempu ir būdu atrasti jam priimtiną santykį su Jumis, jo neskubinti.