Druska – namų pagalbininkė

Druska – namų pagalbininkė

22. Feb 2013, 00:00

Jeigu namuose turite druskos, ji gali pagelbėti kartais net neįtikėčiausiose situacijose. Įsitikinkite pačios.

 

Stiklinis kavinukas

 

Jeigu mėgsti gerti kavą, kurią plikai stikliniame kavinuke, ir jau kuris laikas jis pakeitė spalvą (parudo, patamsėjo), išbandyk štai tokį būdą: pripilk druskos ¼ viso kavinuko ir pridėk ledo gabaliukų. Išmaišyk viską ir palik pusei valandos pastovėti. Ledui tirpstant ir tuo pačiu tirpdinant druską, turėtų dingti ir kavinuko patamsėjimas. Tada telieka viską praskalauti vandeniu.

 

Geležiniams daiktams

 

Ta reiks druskos ir acto. Šiek tiek pakaitintą 9 procentų actą įpilk į indą ir pridėk tris šaukštelius druskos. Išmaišyk viską ir į gautą skystį įdėk norimus atnaujinti geležinius įrankius – šaukštus, šakutes, auskarus ir panašiai. Po pusvalandžio išimk ir praplauk tekančiu vandeniu. Spindi it nauji!

 

Ant grindų ištiško kiaušinis?

 

Kartais taip nutinka, kai stipriai darant šaldytuvo duris, iš jo ima ir iškrenta žalias kiaušinis. Išvalyti išpurvintą vietą ne visada lengva, nes kiaušinis yra gana lipnus. Patariama užpilti ant viršaus druskos ir palikti kuriam laikui (apie 20 min.), o tada vieta gražiai išsivalys.

 

Raudonojo vyno dėmės

 

Jeigu ant kilimo ar rūbų pateko raudono vyno dėmių, iš karto ant jų reikia užbarstyti druskos. Druska sugeria raudonumą ir dėmė sumažėja. Tada praplauk viską šaltu vandeniu.

 

Ar esi bandžiusi namuose druską naudoti ne tik valgiui? Pasidalink savo idėjomis!

 

laurora laurora 22. Feb 2013, 18:01

su druskos tirpalu gerai skalauti gerkle. taip pat puliniams naikint gerai. taip pat plauti tarai gerai, kuri pazaliuoja nuo vandens. pvz, i pazaliavusi "bambali", bakeli ar kt.inda, kurio neimanoma isplaut, ipjaustyt bulviu (gabaliukais kaip i sriuba), priberti druskos ir uzdarius kratyti

22. Feb 2013, 17:29

jei papylete aliejaus reikia isberti druskos ,palaukti truputi kol sugers,tada isluoti.daug geriau nei su fairy 😉

22. Feb 2013, 17:27

jei kepant orkaiteje kepsni isbego sulciu ar riebalu ir jos pradejo svilti tai reikia uzberti druskos sauksteli,jis sugers deme ir nebesvils 😉