Du mažyliai namuose: Kalėdinė šventė

Du mažyliai namuose: Kalėdinė šventė

23. Dec 2016, 12:57 Vytulka Vytulka

Praeita savaitė tiesiog pralėkė. Pradžioje vis galvojau, kokį kostiumą paruošti Igno būrelio Kalėdinei šventei, paskui buvo suplanuota Kalėdinė šeimos fotosesija namie, kuriai irgi reikėjo pasiruošti. Bet apie viską nuo pradžių.

Jau minėjau ankstesniame įraše, kad Ignas bus zuikis. Apsirengti buvo galima lietuviškais žvėrimis arba tautine, baltiška tematika. Kadangi nei tautinių, nei lininių rūbų neturėjau, aprengti zuikučiu man buvo paprasčiau. Sudėtingiausias momentas buvo ausys, nes Ignas nenorėjo jų net matuotis.  Galvojau dar nupiešti ant veido ūsus ir nosytę su antakių pieštuku,  kad jei jau nesidės ausų, tai bent ant veido matysis, kad zuikis. Šventės dieną, kai jau reikėjo beveik išeidinėti pro duris, pradėjau tuos ūsus piešti. Ignas, aišku, prabraukė ranka veidą ir viskas juodai išsimozojo. Vos atploviau su muilu :), bet į šventę nevėlavom. Na, o kai atėjo metas ausims, kaip labai bloga mama, užkišau vaiką  guminukais. Kol juos valgė, uždėjau ausis, o susikoncentravęs į saldainius, pamiršo, kad jos ant galvos. Pati šventė  man patiko, nes buvo atsisukta į senąsias tradicijas, rodoma, kaip kepama duona, laukėme pasirodant elnio devynragio. Beeeet, Ignas nebūtų Ignas, jei pirmas 15 min nebūtų  praverkęs be priežasties (tiesiog taip sureagavo į pasikeitusią aplinką) . Tik labai jau nesmagu, kai tokiu momentu visi sužiūra. Bet paskui viskas ėjosi gerai, jau ir šoko, ir po salę vaikščiojo ir duona su medum vaišinosi. Kadangi Ignas būrelį lanko su tėčiu, man sudalyvauti šioje šventėje labai norėjosi, kad galėčiau bent tiek pamatyti, ką gi jie ten veikia. Gytis, tuo tarpu, visą šventę pramiegojo vežimėlyje ir atsibudo tik tada, kai atėjo laikas su Kalėdų seniu nusifotografuoti, kaip gi tokį įvykį pražiopsosi :).

20161223125450-23302.jpg

20161223125404-39234.jpg

Sekančią dieną laukėme į namus atvyksiančios fotografės, nes  buvome jau seniai suplanavę Kalėdinę fotosesiją. Mūsų tėtis labai mėgsta fotografuoti ir jam tai neblogai sekasi, bet norėjos atsipalaiduoti ir palikti šitą darbą kitiems. O darbas tikrai nelengvas....Jei mes su vyru galime reikiamu momentu pakelti  galvą, šypsotis ar dar kažką padaryti, tai  vaikui to nenurodysi, o kai vaikai yra du - dar sunkiau :). Gytis mėgsta tik vieną nešiojimo pozą - priekiu į pasaulį, kitaip jo labai nepalaikysi, nes pradeda verkti. O ir šiaip, kol nesėdi, neropoja, sunku jį išlaikyti. Kol fotografė nusitaiko, jau jis galvą nulenkia ar rankomis  veiduką užsidengia.  Paskui pavargo ir išvis užmigo. Ignas, nors ir žaidimo principu, bet kaip tyčia, atsisakė pademonstruoti mėgstamus užsiėmimus, žaidimus. Jau pergyvenu, nes įtariu, kad nuotraukų, kad rimtuolis Ignas šypsotųsi, kažin ar bus bent kelios. Mes su vyru irgi ne prasti, kai reikėjo kelias minutes žiūrėti viens kitam į akis, kol fotografė užfiksuos idilišką šeimos akimirką, juokėmės, nes seniai tiek viens į kitą bežiūrėjome :) vis per  tą buitišką kasdienę rutiną. Gal kartais tikrai sveika pasidaryti sau tokią dovaną, pabūti visiems kartu ir atminčiai pasifotografuoti :).

20161223125613-67439.jpg

Na, o pabaigai, matyt, būrelio šventėje, gausiame būryje vaikų, pasigavome kažkokią bacilą. Ignas jau dvi dienos su aukšta temperatūra ir kosti, o per visus apsikabinimus su mama, dabar jau ir aš pati  skaudančia gerkle ir  galva. Tik tėtis ir Gytis dar laikosi. Tikiuosi, kad spėsime Kūčioms pasveikti :)

Vytulka Vytulka 29. Dec 2016, 13:58 floryte

Ačiū 😀

Vytulka Vytulka 29. Dec 2016, 13:58 jaldija

Ačiū😀

jaldija jaldija 26. Dec 2016, 23:24

Kokia graži šeima.

floryte floryte 23. Dec 2016, 22:40

Fantastiškos jūsų zuikučio ausys! Nuostabios šeimos nuotraukos👍😀. Gražių švenčių!

Vytulka Vytulka 23. Dec 2016, 21:57 kodelcia

Ačiū 😀

Vytulka Vytulka 23. Dec 2016, 21:56 Loreta_K

Ačiū 😀

Vytulka Vytulka 23. Dec 2016, 21:55 Raudonas balionėlis

Čia Strazdanėlėse. Jie ir pamokėlių metu naudoja daineles senąsias, bet tijrai nėra perspausta.😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 23. Dec 2016, 21:48

Labai šauni šventė! Kokiame čia būrelyje? Gal kažkas Baltų šalelėje? Labai smagu, kad senosiomis tradicijomis voskas paremta. Mūsų šeimoj tai ypač svarbu 😀

Loreta_K Loreta_K 23. Dec 2016, 17:36

Labai visi gražūs, super nuotraukos! 😉 Sveikit 😉🌷

ODISEJAaa ODISEJAaa 23. Dec 2016, 14:36

👍👍🌷🌷🌷😉😍

kodelcia kodelcia 23. Dec 2016, 13:20

Zuikutis ir visa šeima gražūs! Va ko reikia pasimokyti iš jūsų- gudrumo, kad vaikas net ausis pamirštų 😃