Du stebuklai - vieno šypsena džiugina kasdien, kitą jaučiu po širdim

Du stebuklai - vieno šypsena džiugina kasdien, kitą jaučiu po širdim

02. May 2014, 14:12

VIeni turtą matuoja uždirbtais popierėliais, kiti daiktais, kurie tėra žmogaus būties pasipuikavimo priemonė, neretai tampanti našta.

Ir tik mamos žino tikrąją TURTO prasmę, tik jos žino kokia neįkainojama vertė plaka po širdimis, guguoja rankose, ar krykštauja išdykaudama. Tik jos - mes - aš, žino, kad tas turtas nepamatuojamas - jis apvainikuojamas meile, jo neįprasminsi jokia materialine verte. Šis turtas - akių džiaugsmas, skaidžios ašaros sopuliukas, už šį turtą kiekviena gali atiduoti save, vienintelis turtas, kurio niekas niekada nepakeis.

Mano turtas - sūnus Kajus, kuriam jau greit bus 5 metukai su puse. Mano mažas smalsutis, padykęs velniukas, mielas angeliukas, lipšnus berniukas, užsispyręs ožiukas - ar nors vienas turtas gali turėti tiek epitetų, kaip VAIKAS ? Mano džiaugsmas ir užvadėlis. Aukso vertės, nes kiekvienas mažas angelėlis savo mamai - didžiausia dovana ir turtas.

Bet mano turtai čia nesibaigia. Tą dien, kai nusprendėm, kad mūsų pilnatvei trūksta mažyčių šypsenų, mažyčių rankyčių nevalingai gniaužiančių kumštukus . . . Tą dien, kai D.mums suteikė tą laimę - būti DU KART TURTINGESNIEMS, pamilau mažą sielą, kuri gyvena po mano širdimi, ir jau šį mėnesiuką žada mus apdovanoti savo akių grožių, rausvais žandukais ir besąlygišku pasitikėjimu mumis. Tai mano TURTUKAS - mūsų A>, kuris yra ir bus mūsų turtas, nepakeičiamas, mylimas ir puoselėjamas.

Kaip ir kievieną turtą reikia puoselėti, tai į šį, kuriuo apdovanotos mamytės, tėveliai - reikia ypatingai tausoti, investuoti meilę, gėrį, kad grįžtamas ryšys džiugintų ir žiloje senatvėje.

O mamyčių dieną visuomet didžiausias pasveikinimas sūnyčio rankose sumeistrauta atvirutė, ar mielas piešinukas, bučinukas, gėlytė ir apkabinimas - tai tas grįžtamas ryšys, kuris pripildo sielą džiaugsmo. Abu mano vyrukai mane pasveikina. Šįmet dar džiaugsiuosi dviem sveikinimais, o kitą metą jų turėsiu net tris !

Šįmet, kaip ir visuomet aplankysim mamas, močiutes, teiksime gėlytes, anūkėlio - proanūkio nuotraukytes ir linkėijimus sveikatos. Joms, kaip dabar suprantu, tai ir yra didžiausia padėka - tasai grįžtamasis ryšys.

Linkiu ir Jums, visoms, įsimintinos mamyčių dienos. Tiek jums, tiek jūsų mamos ir močiutėms.

Roberta

09. May 2014, 18:12

Oj kaip as Tau pritariu Roberta! Tiesa 100%