Dvi tvirtovės

Dvi tvirtovės

26. Jan 2016, 18:58 JurgaMi JurgaMi

Prisipažinsiu, miltiniai patiekalai nėra mano stiprioji kulinarios dalis, nes pati esu labiau mėsėdė :) Tačiau, kai pilna troba vaikų, sukandi dantis ir bandai pagalvoti, kaip čia tuos blynus padaryti skanius visiems.

Blynams reikės:
800 gr. cukinijos, 2 kiaušinių, 10 v.š. miltų (su vidutiniu kaupu), 2 v.š. smulkintų krapų, 1 v.š. smulkintų petražolių, 100 gr. fermentinio sūrio, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, cukraus, 1 a.š. vanilinio cukraus, cinamono.

Iš kiaušinių, miltų ir šlakelio vandens sumaišome įprastinę blynų masę, įmaišome burokine tarka tarkuotą cukiniją. Gautą masę daliname į dvi dalis.

Į vieną dalį dedame krapus, petražoles, smulkia tarka sutarkuotą svogūną, česnakus ir sūrį, druskos, pipirų. Viską sumaišome.

Į kitą dalį dedame cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, viską išmaišome.

Kepame blynelius apie 5 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Kaip sakant, ir vilkas sotus, ir avis sveika :) Skanaus ‼