Džaivas: nekenčiu, bet myliu!

Džaivas: nekenčiu, bet myliu!

07. Aug 2014, 13:02 Gerda_M Gerda_M

Naujas mėnuo - nauji iššūkiai. Taip galėčiau pavadinti prasidėjusį rugpjūtį... 

Naujos šokių pamokos
Nuo pirmosios rugpjūčio savaitės startavau šokti naujoje grupėje, kurioje nereali Šokiai.lt mokytoja Justina Inkrataitė moko ant parketo suktis čia čia čia ir džaivo žingsneliais. Budresni žino, kad jau mėnesį čia čia čia šokau, todėl šis šokis man jau nebe naujiena. Tiesa, džaivo žingsneliai buvo iššūkis... Toks, po kurio kitą rytą atsikėlusi jaučiausi neįgali.

Po džaivo - griūk!
Kai daugiau nei pusę pamokos prašokom čia čia čia, džiaugiaus - įsisavinau dar daugiau technikos, viskas klojasi sklandžiai, tačiau kai vadovė įjungė greitą muziką ir tarė, kad šoksim džaivą, apstulbau: "juk jau ir taip neturiu jėgų!", bet nelabai kam tai svarbu :)))

Po džaivo apšilimo, per mano nugarą sruvo prakaitas. Mano šokėjiška šukuosena visiškai suiro dėl tų nelemtų prakaito lašelių, o išsipylusi stiklinė vandens ant žemės buvo prakeiksmas, kai už gurkšnį gėlo vandens būčiau atidavusi sielą velniui :)))

Įdomumo dėlei pasakysiu, kad džaivas - nerealiai gražus šokis. Tie, kurių kojos paklūsta muzikos ritmams ir smegenims (įdomu tai, kad smegenys žino, ką reikia daryti, bet kojos neina), sugeba šį šokį pašokti ypač gražiai. Greitas, energingas, vikrus, stiprus, temperamentingas - toks yra naujojo šokio pavadinimas, kuris mane užvaldė.

Džaivas: nekenčiu, bet myliu!
Kai šokom ant parketo džaivą, jaučiau, kad "numečiau" 5 kilogramus. Toks jausmas, kad kartu su prakaitu išeina ir visi toksinai ir gelbėjimosi ratukai (šypt). Šokau, maigiau tarakonus ant žemės (taip mokytojai sako apie pagrindinį džaivo žingsnį) ir jaučiau, kaip imu nekęsti... Tik nežinau ko - šokio, kuris reikalauja milžiniškos ištvermės ar savęs, kad tos ištvermės pritrūksta ir labiau už viską norisi atsisėst ir pasėdėt....
Tiesa, tas jausmas greitai praeina. Ypač tada, kai vadovė užleidžia ypatingo grožio muziką ir palengva, šiek tiek atsitiesus, imi šokti pagrindinį žingsnį... O juk iš pagrindinio kitą pamoką gims ypatinga choreagrafija, pagal kurią mes šoksim, šoksim.... šoksim, iki kol sutems. :)  

Rytoj - batelių primatavimas
Tam tadam! Tam tadam! O dabar visos atsistokit ir paplokit! Arba bent jau šyptelkit ir taip parodykit, kad džiaugiatės kartu su manimi! Rytoj lekiu į batelių siuvyklą siūtis......... šokių batelių!!!! Negaliu patikėti, kad jau rytoj pagaliau būsiu toje vietoje, kur gims naujieji šokių bateliai, su kuriais galėsiu jaustis pačia pačiausia šokėja :) Nerealu! Tačiau apie tai, kaip Pelenei seksis prisimatuoti kurpaitę, kitame įraše! Tikiu, kad kitoje pamokoje pavyks nugalėti ir džaivo linksmybes!

O tiems, kuriems pavadinimas "džaivas" skamba panašiai kaip man kokia nors elektromechanika, kviečiu pažiūrėti ypatingai gražaus šokio video ;)

 https://www.youtube.com/watch?v=KLjS-Mg-f0k 

MANE REMIA IR MYLI NUOSTABIAUSIAS ŠOKIŲ KLUBAS LIETUVOJE ŠOKIAI.LT :) 

20140807130548-52398.jpg