Tikrai taip, moliūgai gali virsti tikru skanėstu, atstojančiu saldainius.
Kone kiekvieną rudenį mes skanaujame tokius saldainius. Skanaujame patys, vaišiname draugus, pasidedame žiemai...
Šiemet mūsų moliūgai dar neatvyko iš kaimo, tad įkelsiu senesnę nuotrauką.
Pirmiausiai galime pasidžiaugti moliūgų derliumi ir juos paversti namų puošmena. Kad ir moliūgine boba, arba besišypsančiu ponu moliūgu. Taip suteikdami mažiesiems džiaugsmo. Bet ir mums suaugusiems visai smagu pasižaisti, juk tai priverčia nusišypsoti
Ilgai nelaukę turime šituos mūsų akį pradžiuginusius herojus, paversti saldainiukais. Ir imamės darbo.Moliūgus supjaustome gabalėliais, ne visai mažiukais, nes džiovinant jie labai susitraukia.
Tokių pjaustytų moliūgų reikia 3 kilogramų. Dar reikia:
1 kg. cukraus
1 šaukšto citrinos rūgšties, vanilinio cukraus,
trupučio vandens.
Ant supjaustytų moliūgų užpilame cukrų ir palaikome per naktį.Atsiradusį skystį nupilame, sudedam citrinos rūgštį, vanilinį cukrų, užviriname ir vėl supilame ant moliūgų. Po 10 - 12 valandų kaitiname ( jau viską) ant silpnos ugnies. Tol, kol moliūgai tampa tokie kaip skaidrūs, jokiu būdu nevirti per ilgai, kad neištižtų.
Išgriebiame, nuvarviname ir džioviname vaisių bei daržovių džiovyklėje.
Skanaus.
Ir mes mėgstame šiuos moliūgų saldainius 😀
Mūsų mėgstamiausi!!!
Jie labai skanūs ir mano vaikų mėgiami 👍
👍🌷❤