Efektyviau, natūraliau, sveikiau...

Efektyviau, natūraliau, sveikiau...

26. Mar 2018, 23:06 JurgaMi JurgaMi

Didelis AČIŪ Mamyčių klubui už suteiktą pasitikėjimą ir kantrybę ‼

Labai nudžiugau pamačiusi save tarp  Jungtinėse Amerikos valstijose gaminamų ,,TRI-BIO natural" produktų testuotojų. Prisipažinsiu, iki to momento net nežinojau apie šią ekologišką alternatyvą.
Jau seniai mūsų šeima gyvenimo kryptį sieja su ekologija: patys auginame daržoves, vaisius, rūšiuojame šiukšles, dalyvaujame gamtos valymo talkose, taupome gamtos išteklius. Į mūsų ekologijos sampratą taip pat įeina ekologiškų chemijos produktų naudojimas, tiek dėl pačių mūsų, tiek dėl gamtos.
Žinoma, namie yra ir ne ekologiškų produktų, pvz. rankų muilas. Kaip sako mūsų tėtis: ,,Viena yra išsimuiluoti ir nuskalauti rankas ne ekologišku muilu, o visai kas kitą yra netyčia suvalgyti neekologiško indų ploviklio (nuo prastai nuskalautų indų)." Todėl TRI-BIO natural tikrai buvo su kuo palyginti :)
Pradėkime nuo pradžių. Visa bandytą TRI-BIO natural produkcija supakuota į skaidrias ar popierines pakuotes, išskirtinis ženklas - žalia spalva ir daug jos atspalvių, kalba pati už save - natūralu, ne agresyvu, patikima. Gerai matomose vietose puikuojasi Europos kokybės ženklas - EU Ecolabel bei Eco green, Latvijos astmos ir alergijos asociacijos rekomendacinis ženklas. Ryškiai raudona spalva pateikta informacija tik apie 100 proc. kokybę ‼ Tikrai, labai natūraliai nuteikianti pakuotė :)
Iš didelės gausos testuotų TRI-BIO natural buitinės chemijos produktų, didžiausią įspūdį paliko ir, sakyčiau, tapo tikra mano meile - TRI-BIO natural indaplovių tabletės ‼
20180326221156-26064.jpg
Iki jų man teko išbandyti daug, įvairių gamintojų ir ne visada ekologiškų, indaplovių tablečių. Po ilgų paieškų visada prieidavau prie tų pačių išvadų: ekologiškos sveikiau, tačiau paprastos - švariau, ypač stiklo indams, taurėms, stiklinėms.
Šios tabletės be fosfatų ir formaldehidų, pagamintos iš augalinės ir mineralinės kilmės ingredientų, be chloro, be kvapiklių, be dažų ir GMO, pranoko visus mano lūkesčius.  Po plovimo indai tikrai blizgėjo švara, nebuvo JOKIO cheminio ar sintetinių kvapiklių kvapo. Stikliniai indai blizgėjo, imk ir dėk ant Anglijos karalienės stalo ‼
Labai norėjau išbandyti ir aprašyti TRI-BIO natural indaplovių druską, tačiau vis nesibaigė senoji, jau buvusi iki testavimo pradžios :( Tikiuosi, kad ji bus tokia pat šauni, kaip ir indaplovių tabletės.
Nors didžioji indų dalis plaunama indaplovėje, tačiau vis tiek tenka kažką plauti tik rankomis, pvz. savo mylimiausią, dailininkės išpieštą porceliano puodelį.
20180326223529-65359.jpg

Būsiu atvira, NEKENČIU plauti rankomis. Po šio darbo turiu kuo skubiau rankas tepti rankų kremu, o dar geriau - alyvuogių aliejumi. Padėjus naudoti TRI-BIO natural indų plovilį, pradžioje rankas vis tepdavausi kremu, tačiau po kokio 5-to plovimo pastebėjau, kad tai visai nebūtina ‼ Nustebau ir pradėjau skaityti ploviklio pakuotę. Ogi, paslaptis paprasta, TRI-BIO natural sudėtyje yra odą minkštinančio ir švelninančio vitamino B5 ‼
20180326224013-50779.jpg

Nebesikartosiu, kad tiek TRI-BIO natural indų ploviklyje, nei indų balzame nėra visokiausių mums ir gamtai kenkiančių šlykštynių. Šie produktai pagaminti iš augalų ir mineralų sudedamųjų dalių, kokosų aliejaus ir cukraus. Yra visiškai bekvapiai, nedažyti. Labai nudžiugino tiek indų ploviklio, tiek indų balzamo konsistencija ‼ Mano paskutinis naudotos ekologiškas indų ploviklis buvo toks skystas, kad jo net nemokėdavau užsipilti ant kempinės. Tik palenkus buteliuką, jis bėgdavo upeliais, nei taupu, nei ekologiška :( 
Visiškai kitaip su TRI-BIO natural. Jis yra gana tirštas, puikiai galima dozuoti, dozatorius lengvai užsidaro panaudojus (ploviklio), labai saikingai putoja, tačiau puikiai šalina riebalus ir kitus nešvarumus.
20180326224939-91668.jpg

TRI-BIO natural natūralus skystas muilas tapo vaikų numylėtiniu ‼ Gal dėl to, kad muilas yra bekvapis, gal dėl to, kad nesausina, nedirgina odos, gal dėl patogaus dozatoriaus, šį muilą pamėgo net beveik dvimetis Gabrielius. Anksčiau mažylio rankų plovimas būdavo gan sudėtinga užduotis tiek man, tiek jam :)
20180326225459-99459.jpg
Kaip ir kituose TRI-BIO natural produktuose, skystame muile nėro visokio blogio, tačiau yra daug gėrio: UREA, BETAINO ir PANTENOLIO, kurie regeneruoja sausą ir sudirgusią odą, atkuria odods balansą ir drėgmę.
Skysto muilo konsistencija taip pat nėra skysta, todėl lengva panaudoti tik lašelį, kurio užtenka, kad rankos būtų švarios ‼
TRI-BIO natural tikrai puikus pasirinkimas, siekiant švaros ir nežalojant savęs bei gamtos :)
P.S. niekaip tėtės neatpratinam nuo P&G šampūnų :(