Etnogimtadienis - kaip prasmingai atšvęsti vaikų gimtadienius?

Etnogimtadienis - kaip prasmingai atšvęsti vaikų gimtadienius?

21. Sep 2018, 15:17 Stebulė Stebulė

Vaikų gimtadienius mes švenčiame visuomet - sukviečiame būrį draugų į žaidimo kambarį. bet tie žaidimų kambariai ir veikla juose visada vienodi, o animatoriai, kurių programa visada labai panaši (paišo ant veidukų, pakalbina, pašokinėja pagal kvailą muzikėlę), taip pat neįdomi. Norisi kažko išskirtinio, netikėto, naujo, prasmingo.

Ilgai mąstydamos apie savo vaikų gimtadienius, su drauge ir fotografe Vaiva galiausiai sumanėme pasiūlyti kitiems tai, ką mokame geriausiai - Etnogimtadienius. Etnogimtadienis - tai etninės kultūros persmelktas nuotykis, į kurį įtraukiami šventės dalyviai. Norėdami įveikti užduotis ir pasiekti tikslą, vaikai turi atlikti pagal amžių pritaikytas su etnine kultūra ir istorija susijusias užduotis, taip pat eina ratelius, žaidžia linksmus liaudies žaidimus, sužino naujų faktų. 

Tėvams taip pat tai gera proga ne tik surengti originalų gimtadienį, bet ir sužinoti kažką prasmingo ir naujo apie mūsų tautos paveldą. O visą linskmą nuotykį įamžins Vaiva, kuri jau ne vienerius metus rengia nuostabias, dvasingas fotosesijas šeimoms.

Daugiau apie etnogimtadienį ir kaip jį surengti galima rasti čia